Virtual Greek Panorama: Μια τουριστική πύλη ανοιχτή 365 μέρες το χρόνο!

Virtual Greek Panorama: Μια τουριστική πύλη ανοιχτή 365 μέρες το χρόνο!
Μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ εκθετών και tour operators – travel agents από όλο τον κόσμο.

Η πρώτη υβριδική έκθεση για τον κλάδο του τουρισμού, η οποία θα είναι 365 μέρες το χρόνο ανοιχτή σε εκθέτες και κοινό, είναι γεγονός. Αφενός η πανδημία, η οποία στέρησε τη δυνατότητα της δια ζώσης επικοινωνίας μεταξύ εκθετών και travel agents- tour operators του εξωτερικού, αφετέρου ο ψηφιακός μετασχηματισμός που συντελείται και επιτάσσει την προσαρμογή των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου στα νέα δεδομένα της digital εποχής, οδήγησαν στη δημιουργία του Virtual Greek Panorama.

Πρώτος σταθμός ήταν η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου και της Πολωνίας. Tour Operators ενημερώθηκαν αναφορικά με το πώς θα κινηθεί την τρέχουσα τουριστική σεζόν ο κλάδος, για τη δυναμική που καταγράφει ο ελληνικός τουρισμός, ενώ για ακόμα μια φορά έγινε ιδιαίτερη μνεία στο ότι η χώρα μας παραμένει ασφαλής ταξιδιωτικός προορισμός στον οποίο τηρούνται αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Χάρη στο Virtual Greek Panorama, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να μυηθούν στις γεύσεις και τα αρώματα της ελληνικής γαστρονομίας, στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας, να αντλήσουν πλούσιο πληροφοριακό υλικό για διάφορες περιοχές της χώρας, αλλά και να βιώσουν μια μοναδική 360 εμπειρία μέσα από βίντεο που αξιοποιούν την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας.

Η έκθεση η οποία φιλοδοξεί να καταστεί θεσμός, δημιουργώντας έναν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης, τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Αττικής, που ήταν και η πρώτη τιμώμενη περιφέρεια, ενώ αρωγός στην προσπάθεια είναι και το δίκτυο Euronews το οποίο μεταδίδει ζωντανά την έκθεση σε 15 χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Επιχειρηματίες, θεσμικοί, αλλά και επαγγελματίες από την ξενοδοχειακή αγορά έδωσαν το παρών στο Virtual Greek Panorama αναγνωρίζοντας πως έχουν πλέον ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια τους για την επικοινωνιακή προβολή της Ελλάδας.

Να σημειωθεί ότι η North Events είναι η διοργανώτρια των πρώτων αποκλειστικών εκθέσεων για την Ελλάδα για την προβολή και προώθηση του τουρισμού, του πολιτισμού και της γαστρονομίας σε αγορές καίριας σημασίας για τον εισερχόμενο τουρισμό στην χώρα μας από το 2014. Οι εκθέσεις Greek Panorama, πλαισιώνονται από σειρά B2B συναντήσεων και συνεδρίων που πραγματοποιούνται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους όπως στην Στοκχόλμη, τις Η.Π.Α. (σε 6 πόλεις της ανατολικής και δυτικής ακτής), της Πολωνίας, της Ρουμανίας και άλλων χωρών.

«Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε διαμορφώσει, μέσω των φυσικών εκθέσεων, μια database που αποτελείται από 70.000 μέλη, τα οποία πλέον θα λαμβάνουν προσκλήσεις και ενημερώσεις και για τη συμμετοχή τους στο Virtual Greek Panorama. Ταυτόχρονα μέσω του virtual passport, ενός καινοτόμου διαβατηρίου που έχουμε ετοιμάσει, οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση στο Travel Offers προκειμένου να ενημερωθούν για τις τρέχουσες προσφορές των εκθετών σε ταξίδια και πακέτα διακοπών»  τονίζει στο Fortune ο Λεωνίδας Μπαμπάνης, CEO της North Events και Πρόεδρος της American Society of Travel Advisors (ASTA).

Όπως σημειώνει, τα 12.000 μέλη που απαριθμεί αυτή τη στιγμή η ASTA στην Αμερική και σε επιπλέον 120 χώρες θα συνδεθούν με Ελλάδα μέσω του Virtual Greek Panorama σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα την Άνοιξη, ενώ αντίστοιχα η Ελλάδα θα είναι τιμώμενη χώρα τον Αύγουστο στο Σικάγο.

Αναγκαία η χρήση της τεχνολογίας

«Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι επιτυχημένες τουριστικές εκθέσεις του παρελθόντος για να συνεχίσουν να προσφέρουν και για να αφήνουν ισχυρό αποτύπωμα στην αγορά επιβάλλεται να ακολουθούν το ρεύμα της εποχής που φέρει έντονο το στοιχείο της τεχνολογίας. Με αυτό το σκεπτικό η Greek Panorama έγινε virtual. Στόχος μας είναι η έκθεση να συμβάλλει στην τουριστική προβολή του ελληνικού τουρισμού σε διεθνές επίπεδο, δημιουργώντας μια γέφυρα μεταξύ των τουριστικών επιχειρήσεων και των δυνητικών τουριστών της Ελλάδας» αναφέρει στο fortunegreece.com η Βίκυ Καραντζαβέλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Travel Media Applications, συνδιοργανώτρια του Virtual Greek Panorama.

Προσθέτει πως κάθε μήνα η έκθεση θα υποδέχεται 2 κύριες αγορές του εξωτερικού, ξεκινώντας από Ευρώπη και θα επεκτείνεται σταδιακά σε Αμερική και Ασία, ενώ ειδήμονες από τον ακαδημαϊκό χώρο, καθώς και managers με μακροχρόνια εμπειρία στον κλάδο θα αναλύουν τις διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού και την προοπτική που παρουσιάζουν.

«Στις 22 Φεβρουαρίου θα μιλήσουμε, μεταξύ άλλων, και για τα οφέλη του ποδηλατικού τουρισμού, τον οποίο επιλέγουν τόσο οι Ιταλοί, όσο και οι Ολλανδοί. Ενώ σε όλες μας τις συναντήσεις θα δίνεται ειδικό βάρος και στα τεχνολογικά trends που μπορούν να αυξήσουν τη ζήτηση του τουριστικού brand Ελλάδα» καταλήγει η κα Καραντζαβέλου.