Βίτσας: Δεν έχω καμιά όρεξη να προστατεύσω όσους έχουν βίλες και δεν πληρώνουν

Βίτσας: Δεν έχω καμιά όρεξη να προστατεύσω όσους έχουν βίλες και δεν πληρώνουν

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας δήλωσε πώς το σύνθημα "κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη" είναι πραγματικότητα.

«Όταν προστατεύεται η συντριπτική πλειοψηφία και κατά πάσα πιθανότητα το σύνολο των φτωχών, λαϊκών νοικοκυριών, το σύνθημα “κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη” είναι πραγματικότητα…Τη βίλα με τις πισίνες κ.λπ. αυτού που έχει μάλιστα να πληρώσει και δεν πληρώνει, δεν έχω καμιά όρεξη να την προστατεύσω», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, στον ραδιοσταθμό «ΑΘΗΝΑ 9.84».

Συμπλήρωσε πως «θεωρώ θετικό το γεγονός ότι υπάρχει μια απόλυτη προστασία σε πολύ μεγάλο επίπεδο… Το 25% έχει απόλυτη προστασία, αλλά και το υπόλοιπο 35% έχει πολύ μεγάλη προστασία… Το 85% της αξίας των ακινήτων και των στεγαστικών δανείων δεν υπερβαίνει τις 200.000 – 250.000 ευρώ και αυτά προστατεύονται απολύτως. Συγχρόνως ισχύει το κομμάτι που αφορά το νόμο Κατσέλη και αυτούς που έχουν ενταχθεί, αλλά και αυτούς που έχουν κάνει αίτηση για να ενταχθούν μέχρι τέλος αυτού του χρόνου. ‘Αρα, δεν έχουμε αυτή τη διαδικασία… Αν γινόταν το αντίθετο, πάλι θα μας ρωτούσαν “αν υπάρχουν μπαταχτσήδες ή κάποιοι που δεν πληρώνουν ενώ μπορούν, γιατί τους καλύπτετε;”. Πάντοτε γίνεται μια τέτοιου είδους συζήτηση. Νομίζω όμως ότι το πιο θετικό απ’ όλα είναι ότι στη βάση της συμφωνίας του Ιουλίου προχωράμε και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσουν να αποδεσμευτούν οι αναγκαίοι πόροι για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και τα 2 δισ. ευρώ, τα οποία θα πέσουν στην αγορά».

Είπε ακόμη: «πότε άλλοτε δημιουργήθηκε “κουμπαράς” 100 εκατομμυρίων, ώστε το κράτος να πληρώνει δόσεις ιδιωτών, πολιτών, φτωχών που δεν έχουν να πληρώσουν; Επικαλούνται σήμερα την συμφωνία αυτοί που ζητούσαν να πούμε “ναι σε όλα” στις 5 Ιουλίου. Αυτά είναι σοβαρά ζητήματα και ο λαός κατά τη γνώμη μου βλέπει. Τώρα όσον αφορά στο σύνθημα “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, συμφωνούμε απόλυτα. Συμφωνώ απόλυτα. Ορίστε μου, τι πάει να πει και το κανένα σπίτι…».