Βλαντίμιρ Πούτιν: Ο άνθρωπος που ασκεί τη μεγαλύτερη επιρροή

Βλαντίμιρ Πούτιν: Ο άνθρωπος που ασκεί τη μεγαλύτερη επιρροή
Photo:

Στην πρώτη θέση της λίστας του περιοδικού ΤΙΜΕ βρέθηκε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Δείτε σε ποια θέση βρέθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των αναγνωστών του περιοδικού TIME με τα άτομα που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή για το 2015 (TIME 100).

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που κυριάρχησε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης με τη στάση του απέναντι στην κρίση της Ουκρανίας, την προσάρτηση της Κριμαίας αλλά και την προσωπική του ζωή, συγκέντρωσε το 6,9% των προτιμήσεων των αναγνωστών του περιοδικού.

Στη δεύτερη θέση, με παρόμοιο ποσοστό με τον Βλαντίμιρ Πούτιν (6,9%), βρέθηκε η CL, τραγουδίστρια του γυναικείου συγκροτήματος 2NE1 από τη Νότιο Κορέα, καταφέρνοντας να ξεπεράσει σε επιρροή την Lady Gaga (2,6%), την Rihanna (1,9%) και την Taylor Swift (1,8%) που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα των προτιμήσεων του κοινού.

Πέρα από τον Πούτιν, τα μόνα άτομα που περιλαμβάνονται στην πρώτη δεκάδα και δεν προέρχονται από τον χώρο του θεάματος είναι ο Δαλάι Λάμα (7η θέση, 1,7%), η κάτοχος του νόμπελ ειρήνης Μαλάλα Γιουσαφζάι (8η θέση, 1,6%) και ο Πάπας Φραγκίσκος (10η θέση, 1,5%). Πολύ κοντά στην πρώτη δεκάδα βρέθηκε και το προεδρικό ζεύγος των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον Μπάρακ Ομπάμα να κατακτά την 11η θέση των προτιμήσεων (1,4%) ενώ η σύζυγός του Μισέλ την 12η θέση (1,2%).

Από τους υπόλοιπους  πολιτικούς ηγέτες ο πρόεδρος της Κίνας Ξι Τζινπίνγκ βρίσκεται στην 22η θέση (0,9%), μια θέση μπροστά από τον Μπασάρ Αλ-Άσαντ της Συρίας (23η θέση, 0,9%). Στην 25η θέση βρίσκεται η Άνγκελα Μέρκελ (0,9%), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην 62η θέση, με ποσοστό 0,6% των συνολικών προτιμήσεων.

Η ψηφοφορία των αναγνωστών του TIME, που ολοκληρώθηκε το βράδυ της 10ης Απριλίου, πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του περιοδικού καθώς και των λογαριασμών του στο Facebook και το Twitter.

Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα του περιοδικού εδώ.