ΒΟΑΚ: Η ΓΕΚ Τέρνα προσωρινός ανάδοχος της σύμβασης παραχώρησης – Τα επόμενα βήματα

ΒΟΑΚ: Η ΓΕΚ Τέρνα προσωρινός ανάδοχος της σύμβασης παραχώρησης – Τα επόμενα βήματα
Ο χάρτης κατά την υπογραφή σύμβασης για το τμήμα του ΒΟΑΚ από Χερσόνησο μέχρι Νεάπολη, σε εκδήλωση παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (δεν εικονίζεται), στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, Κυριακή 23 Απριλίου 2023. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί περιοδεία στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο Κρήτης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η περίοδος της παραχώρησης είναι 35 έτη, εκ των οποίων έως 5 έτη είναι η περίοδος μελετών.

Στην ανάδειξη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ως προσωρινού αναδόχου για το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Με απόφαση του υπουργού κ. Χρήστου Σταϊκούρα, που δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια εγκρίθηκε το Πρακτικό της Εξέτασης των Φακέλων της Β΄ Φάσης του Διεθνούς Διαγωνισμού, σύμφωνα με το οποίο: το σχήμα ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ έλαβε βαθμολογία 0,965 και είναι στη δεύτερη θέση ως επιλαχών επενδυτής, ενώ τρίτη στην κατάταξη Διαγωνιζόμενων είναι η κοινοπραξία ΑΒΑΞ-EGIS-MERIDIAM με βαθμό οικονομικής αξιολόγησης 0,799.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών του μεγάλου διαγωνισμού έγινε στα τέλη Ιανουαρίου και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ υπέβαλε την καλύτερη οικονομική προσφορά.

Τα επόμενα βήματα της διαδικασίας είναι η οριστικοποίηση των συμβατικών εγγράφων, η ανάδειξη οριστικού αναδόχου, ο προσυμβατικός έλεγχος νομιμότητας και η έγκριση της σύμβασης παραχώρησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και στη συνέχεια η υπογραφή της σύμβασης και η κύρωσή της από τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος της παραχώρησης είναι 35 έτη, εκ των οποίων έως 5 έτη είναι η περίοδος μελετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: