Βόμβα από Dalio: Μετά τον οικονομικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας θα ακολουθήσει στρατιωτικός

Βόμβα από Dalio: Μετά τον οικονομικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας θα ακολουθήσει στρατιωτικός
(220223) -- NEW YORK, Feb. 23, 2022 (Xinhua) -- Ray Dalio, founder of Bridgewater Associates, speaks during the annual New Year gala of the China General Chamber of Commerce-USA (CGCC-USA) in New York, the United States, Feb. 22. 2022. TO GO WITH: "World Insights: U.S., Chinese economies highly interdependent, win-win cooperation only right choice" (Xinhua/Wang Ying) (Photo by Wang Ying / XINHUA / Xinhua via AFP)
«Υπάρχει κίνδυνος οικονομικών κυρώσεων που θα ήταν πραγματικά τρομεροί για τον κόσμο», δήλωσε ο Dalio

Την κρισιμότητα των αμερικανικών εκλογών, σε συνδυασμό με το κλίμα πόλωσης που επικρατεί στις ΗΠΑ, αλλά και με την ένταση έναντι της Κίνας, προέταξε ο ιδρυτής της Bridgewater, Ray Dalio. 

Ειδικότερα, οι πολιτικές μιας κυβέρνησης υπό τον Ντόναλντ Τραμπ θα είναι πολύ διαφορετικές, είπε ο Ντάλιο κατά τη διάρκεια μιας βιντεοομιλίας στο Οικονομικό Φόρουμ του Γκρίνουιτς στο Χονγκ Κονγκ την Τετάρτη 5/6. Ωστόσο, σχετικά με τις αντι-κινεζικές πολιτικές, υπάρχει ευρεία διακομματική συμφωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υπάρχει κίνδυνος οικονομικών κυρώσεων που θα ήταν πραγματικά τρομεροί για τον κόσμο», δήλωσε ο Dalio, προσθέτοντας: «Ο οικονομικός πόλεμος προηγείται του στρατιωτικού πολέμου.

Παρότι είναι πιθανό να μην υπάρξει στρατιωτική σύγκρουση άμεσα για το ζήτημα της Ταϊβάν, η πολιτική της μίας Κίνας δεν θα συνεχιστεί για πάντα».

Αυτό πυροδότησε ερωτήματα από διεθνείς επενδυτές που εξετάζουν το εάν και πόσο θα υποφέρουν από ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

«Οι Αμερικανοί επενδυτές που επενδύουν στην Κίνα θα μπορούσαν να βιώσουν συνέπειες από κινήσεις της Ουάσινγκτον» δήλωσε ο Dalio.

Αυτές οι ανησυχίες αντικατοπτρίζονται στην πτώση του χρηματιστηρίου στο Χονγκ Κονγκ και στην ηπειρωτική χώρα νωρίτερα μέσα στο 2024, είπε ο Dalio. Τα κινεζικά περιουσιακά στοιχεία έχουν πολύ ελκυστικές τιμές, είπε, προσθέτοντας ότι η Bridgewater έχει λειτουργήσει πολύ καλά εκεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: