Βόρεια Κορέα: H δολοφονία που έκανε τον Κιμ Γιονγκ Ουν να ζητήσει «συγγνώμη»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε μια εξαιρετικά σπάνια κίνηση ο Βορειοκοεράτης πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη από τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του για τη δολοφονία ενός αξιωματούχου της Σεούλ.

Ο αρχηγός της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ζήτησε συγγνώμη για τη δολοφονία αξιωματούχου της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το προεδρικό γραφείο της Σεούλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το BBC, ο Κιμ είπε στον ομόλογό του από τη Νότια Κορέα Μουν Τζε-ιν ότι το περιστατικό δεν έπρεπε να συμβεί.

Η συγγνώμη του Κιμ ήρθε με τη μορφή επιστολής προς τον Πρόεδρο Μουν, σύμφωνα με αξιωματούχο. Ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας είπε ότι ένιωθε «πολύ λυπημένος». Μάλιστα η Πιονγιάνγκ έδωσε περισσότερες λεπτομέριες για το περιστατικό λέγοντας οτι ο 47χρονος δέχθηκε 10 πυροβολισμούς. Ωστόσο, διευκρίνισε οτι δεν έκαψε το σώμα του, αλλά το «πλωτό μέσο» που τον μετέφερε, δήλωσε ο διευθυντής εθνικής ασφάλειας της Σεούλ.

Σύμφωνα με τη Σεούλ ο 47χρονος άνδρας πυροβολήθηκε απο τον στρατό ενώ βρισκόταν στα χωρικά ύδατα της Νότιας Κορέας. Στη συνέχεια το άψυχο σώμα του πυρπολήθηκε.