Βουλή: Αποκαλυπτικά έγγραφα για τον Ηλία Παναγιώταρο

Βουλή: Αποκαλυπτικά έγγραφα για τον Ηλία Παναγιώταρο

Στους «Γιατρούς του Κόσμου», την ΜΚΟ στην οποία μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν χθες στο Πέραμα, φέρεται να πουλούσε προϊόντα ο βουλευτής της ΧΑ.

«Αποτύπωση του φαρισαϊσμού» αποκάλεσε τη Χρυσή Αυγή σήμερα από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, καταγγέλλοντάς την ότι, ενώ επιτίθεται στους «Γιατρούς του Κόσμου» στο Πέραμα, παράλληλα, βουλευτής-επιχειρηματίας του κόμματος της κάνει «μπίζνες» με την ΜΚΟ.

«Η Χρυσή Αυγή εμπαίζει ακόμα και αυτούς που την πιστεύουν και οδηγούνται να στηρίζουν αυτό το νεοναζιστικό μόρφωμα. Την ίδια ώρα της χθεσινής επίθεσης της στα ιατρεία των “Γιατρών του Κόσμου” στο Πέραμα που έγινε με εντολή και καθοδήγηση της, βουλευτής-επιχειρηματίας είναι προμηθευτής της οργάνωσης των “Γιατρών Κόσμου”. Αυτό δείχνει ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι μόνο εγκληματική οργάνωση, αλλά είναι και μπίζνες. Καταθέτω δύο τιμολόγια του επιχειρηματία προς τους “Γιατρούς του Κόσμου”. Τα τιμολόγια ήδη στάλθηκαν στο ΣΔΟΕ και διαβιβάστηκαν στην εισαγγελία. Είναι η αποτύπωση του φαρισαϊσμού του μορφώματος αυτού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου, αναφερόμενος στον βουλευτή της ΧΑ Ηλία Παναγιώταρο.

Ως αποδεικτικά στοιχεία ο υφυπουργός εργασίας κατέθεσε δύο τιμολόγια του βουλευτή-επιχειρηματία προς την Οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου», τα οποία, όπως είπε, έχει ήδη στείλει και στο ΣΔΟΕ και στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τα τιμολόγια που κατατέθηκαν στα πρακτικά της Βουλής, οι «Γιατροί του Κόσμου» προμηθεύτηκαν αναλώσιμα αγαθά προσωπικής υγιεινής (οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σαμπουάν, σαπούνια, μαντήλια αντισηπτικά, αφρόλουτρα) από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής κόστους περίπου 25.000 ευρώ (24.960 ευρώ), ενώ την ίδια ώρα η εταιρία του δεν είχε δικαίωμα να διακινεί τέτοια είδη που περιγράφονται στο τιμολόγιο, καθώς εμπορεύεται ρούχα και στρατιωτικά ήδη.

Ειδικότερα σε εμπιστευτικό έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας γίνεται λόγος και για οικονομική παρατυπία και αναφέρεται ότι «από τον έλεγχο που διενήργησε ανεξάρτητη εταιρία ορκωτών λογιστών, προέκυψε ότι τα είδη που αναφέρονται στο τιμολόγιο δεν συνάδουν με την δραστηριότητα του συγκεκριμένου προμηθευτή όπως αυτή απεικονίζεται στη σφραγίδα του τιμολογίου με τα στοιχεία του. Επιπλέον, κατά τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών δεν τεκμηριώθηκε από τον φορέα η τήρηση των αρχών της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης και του εύλογου κόστους κατά την επιλογή του προμηθευτή, ούτε παρουσιάστηκαν πρόσθετα στοιχεία που να τεκμηριώνουν τη συσχέτιση του τιμολογίου με την κύρια δραστηριότητα του προμηθευτή». 

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η εν λόγο προμήθεια έγινε στο πλαίσιο σχεδίου που υλοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων.

Χτες ομάδα της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα πραγματοποίησε πορεία στην πόλη και σταμάτησε το μεσημέρι έξω από την κλινική των «Γιατρών του Κόσμου», στην οποία εκείνη την ώρα βρίσκονταν πολλοί μετανάστες με τα παιδιά τους, καθώς λειτουργούσε παιδιατρείο. Οι χρυσαυγίτες παρέμειναν αρκετή ώρα έξω από το ιατρείο, φωνάζοντας συνθήματα κατά των μεταναστών, οι οποίοι μαζί με το προσωπικό της ΜΚΟ παρέμειναν τρομαγμένοι κλειδαμπαρωμένοι στο εσωτερικό του κτιρίου.

Αφορμή για τη σχετική συζήτηση στη Βουλή στάθηκε η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη για τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη στους άνεργους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος. 

Διαβάστε ακόμη:

Οι νέες αποκαλύψεις που «καίνε» τη Χρυσή Αυγή

Ολόκληρο το πόρισμα-φωτιά για την Χρυσή Αυγή

Μπαλτάκος: «Δεν θυμάμαι τι έχω πει για τον πρωθυπουργό…»