«Βουτιά» 11,2% για τις κινεζικές εξαγωγές

«Βουτιά» 11,2% για τις κινεζικές εξαγωγές

Διέψευσαν αρνητικά τις προβλέψεις των αναλυτών τα μεγέθη των ετήσιων κινεζικών εξαγωγών.

Ετήσια μείωση 11,2% σημείωσαν οι κινεζικές εξαγωγές τον Ιανουάριο, διαψεύδοντας τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ η μείωση των εισαγωγών καταγράφηκε στο 18,8%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων της χώρας.

Έτσι, το πλεόνασμα στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας, για τον αναφερόμενο μήνα διαμορφώνεται στα 63,30 δισ δολάρια, σύμφωνα με τις τελωνειακές αρχές.

Αντίθετα, οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι εξαγωγές θα μειώνονταν κατά 1,9% και οι εισαγωγές θα είχαν επίσης, πτωτική πορεία κατά 0,8%.

Το μήνυμα του Κινέζου πρωθυπουργού μετά τις εξελίξεις

Η κινεζική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις και νέες αβεβαιότητες που δημιούργησε το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον και οι προβληματικές χρηματιστηριακές αγορές διαφόρων χωρών, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ.

Εκτός από το να διατηρεί σταθερά τα επίπεδα απασχόλησης, η Κίνα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση και να διατηρεί τη σταθερότητα στις χρηματοοικονομικές αγορές, δήλωσε ο Λι, σύμφωνα με αποσπάσματα από άρθρο του στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης, τα οποία δημοσιοποίησαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.