“Βουτιά” για τις μετοχές της Nokia – Ο ρόλος της Ericsson στην κατρακύλα

“Βουτιά” για τις μετοχές της Nokia – Ο ρόλος της Ericsson στην κατρακύλα
epa08576620 (FILE) - The Nokia logo is displayed on a building of the Nokia campus in Saclay, south of Paris, France, 07 September 2017 (reissued 31 July 2020). Nokia released their 2nd quarter results on 31 July 2020, saying their net sales decreased 11 per cent mainly due to China and Coronavirus, but on a reported basis their operating profit was positive both in 2nd quarter and also in first half year 2020. EPA/ETIENNE LAURENT *** Local Caption *** 55573354 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η εταιρεία αντιμετωπίζει ήδη μια προβληματική οικονομική εικόνα, μετά από μια βουτιά στα κέρδη του τρίτου τριμήνου.

Οι μετοχές της φινλανδικής Nokia υποχώρησαν σε χαμηλό τριετίας, καθώς η εταιρεία τηλεπικοινωνιών έχασε σε μια σημαντική συμφωνία για την ανάπτυξη ενός νέου δικτύου τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ με την AT&T.

Οι μετοχές της Nokia που είναι εισηγμένες στο Ελσίνκι υποχώρησαν πάνω από 9%, λόγω της είδησης ότι η AT&T θα συνεργαστεί με τη σουηδική ανταγωνίστρια Ericsson, η οποία θα κατασκευάσει εξοπλισμό 5G για το έργο στο εργοστάσιό της στο Lewisville του Τέξας. Οι μετοχές της Ericsson που είναι εισηγμένες στη Στοκχόλμη ενισχύθηκαν πάνω από 9%.

Η AT&T μπορεί να δαπανήσει σχεδόν 14 δισ. δολ. για 5ετές συμβόλαιο με την Ericsson, δήλωσαν οι εταιρείες τη Δευτέρα. Η συνεργασία καλύπτει την ανάπτυξη ενός ανοικτού δικτύου (Open RAN) στις ΗΠΑ, το οποίο η AT&T αναμένει να χρησιμοποιήσει για το 70% της κίνησης του ασύρματου δικτύου της μέχρι τα τέλη του 2026.

Η απόφαση συνεργασίας πλήττει σημαντικά τη Nokia λόγω της απώλειας μεριδίου αγοράς ως προμηθευτή στην AT&T, η οποία θα επιδιώξει την αντικατάσταση του υπάρχοντος εξοπλισμού σε πολλά σημεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia, Πέκα Λούντμαρκ, χαρακτήρισε τα νέα «απογοητευτικά», αλλά είπε ότι η εταιρεία παρέμεινε «πλήρως αφοσιωμένη» στο Open RAN και είχε μια στρατηγική για να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητές της και να βελτιώσει την κερδοφορία της.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει ήδη μια προβληματική οικονομική εικόνα, μετά από μια βουτιά στα κέρδη του τρίτου τριμήνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: