Βούτσης: Είναι θλιβερό – Η Ζωή με χτυπάει γιατί θέλει να κάνει κόμμα

Βούτσης: Είναι θλιβερό – Η Ζωή με χτυπάει γιατί θέλει να κάνει κόμμα
Óôéãìéüôõðï áðü ôçí ôåëåôÞ ðáñÜäïóçò ðáñáëáâÞò ôïõ íÝïõ ðñïÝäñïõ ôçò âïõëÞò Íßêïõ Âïýôóç ,áðü ôçí áðåñ÷üìåíç ðñüåäñï ÆùÞ Êùíóôáíôïðïýëïõ,ÊõñéáêÞ 4 Ïêôùâñßïõ 2015 (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

«Η πλειοψηφία της κυβέρνησης στη Βουλή για το ασφαλιστικό μπορεί να διευρυνθεί ή να τύχει ανοχής από ευρύτερες δυνάμεις».

Την εκτίμηση ότι η πλειοψηφία της κυβέρνησης, στο νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, μπορεί να διευρυνθεί, ή σε κάθε περίπτωση να…τύχει ανοχής από ευρύτερες δυνάμεις, διατυπώνει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στην “Realnews”.

Μόλις έχει ξεκινήσει η σχετική συζήτηση, η οποία θα λάβει διεθνείς διαστάσεις, με το οδοιπορικό υπουργών της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού στην Ευρώπη για τη διαβούλευση της κυβερνητικής πρότασης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση», αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής και προσθέτει: «Το τελικό “προϊόν” της διαβούλευσης και της συμφωνίας που θα υπάρξει, εκτιμώ ότι θα είναι πολύ καλύτερο από αυτό που επί τρεις μήνες συστηματικά οι εγχώριες Σειρήνες της καταστροφολογίας έχουν προβλέψει. Δεν θα έχουν τη χαρά της αυτοεκπληρούμενης προφητείας, θα εκτεθούν για μια ακόμη φορά».

Ο κ. Βούτσης αναφέρει μάλιστα ότι η πλειοψηφία της κυβέρνησης στη Βουλή για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μπορεί να διευρυνθεί ή σε κάθε περίπτωση να τύχει ανοχής από ευρύτερες δυνάμεις. «Καθένας θα κριθεί όχι μόνο για σήμερα, αλλά και για την ευθύνη του σε ιστορικό χρόνο», σημειώνει ο πρόεδρος της Βουλής και υπογραμμίζει ότι η πλειοψηφία του λαού επέδειξε θαυμαστά δείγματα αλληλεγγύης και συνειδητής υπομονής μπροστά σε μείζονα θέματα.

Ερωτηθείς για τις επιθέσεις που δέχεται από την προκάτοχό του Ζωή Κωσταντοπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρει ότι είναι θλιβερή προσπάθεια, με προφανή στόχο την επικοινωνιακή πολιτική παρουσία και τη διαμόρφωση περιβάλλοντος για την ίδρυση κομματικού φορέα, να υπάρχει σε καθημερινή βάση ένα ακατάσχετο υβρεολόγιο. Όπως δε παρατηρεί «διανθίζεται η παρουσία αυτή με εκρήξεις ψευδολογίας, δικομανίας και μιας πρωτοφανούς και ανοίκειας χρήσης “αριστερόμετρου”, καθώς και ανεύθυνης ρητορικής περί “προδοτών”».