Βραβεύτηκαν οι «πρώτοι των πρώτων» για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Βραβεύτηκαν οι «πρώτοι των πρώτων» για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (Α), δίνει το βραβείο σε μαθήτρια του 4ου Λυκείου Λάρισας, στην τελετή επίδωσης βραβείων στους καλύτερους μαθητές κάθε νομού της χώρας στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», Παρασκευή 20 Απριλίου 2018. ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Οι 58 αριστούχοι που πέτυχαν τις υψηλότερες βαθμολογίες στις Πανελλήνιες βραβεύθηκαν σε ειδική εκδήλωση της Eurobank από τον Πρ. Παυλόπουλο.

Βραβεύθηκαν σήμερα, Παρασκευή, οι «πρώτοι των πρώτων» του σχολικού έτους 2016-17, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Παλιά Βουλή και διοργανώθηκε από την Eurobank, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.

Συνολικά, βραβεύτηκαν φέτος 890 αριστούχοι από όλη την Ελλάδα, ενώ σήμερα βραβεύθηκαν οι 58 μαθητές, που αποτελούν τους «πρώτους των πρώτων», εκείνους δηλαδή που αποφοίτησαν με τον υψηλότερο βαθμό εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Φέτος, τα βραβεία απονεμήθηκαν για 15η χρονιά, ανεβάζοντας τον αριθμό των αριστούχων που έχουν βραβευτεί διαχρονικά, από το 2003, που θεσπίστηκαν τα εν λόγω βραβεία, στους 16.835.

Πρώτη των πρώτων για την χρονιά 2016-17 αναδείχθηκε η Αλεξία Κατσικογιάννη, από το 4ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου, που με 19.854 μόρια, εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η Αλεξάνδρα, μιλώντας στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες θα πρέπει ένας νέος άνθρωπος να αναπτυχθεί παραμένοντας στην Ελλάδα. «Ας διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες και ας γράψουμε ιστορία», τόνισε η ίδια και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του ακροατηρίου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣ της Eurobank, Νικόλαος Καραμούζης, σημείωσε ότι τα βραβεία στους «πρώτους των πρώτων», στο πλαίσιο του προγράμματος «Η μεγάλη στιγμή για την Παιδεία», εκπροσωπούν «αυτό που έχει ανάγκη σήμερα η χώρα» και αναγνωρίζεται «ο κορυφαίος ρόλος της Εκπαίδευσης για την Οικονομία και την Κοινωνία».

«Τιμούμε με αυτόν τον τρόπο τον αγώνα που κάνετε μαζί με τους καθηγητές σας και με τη βοήθεια των οικογενειών σας», είπε και πρόσθεσε: «Είναι ανάγκη να επιστρέψουμε στις αξίες της Δημοκρατίας, στην αξιοκρατία, την αξιολόγηση, την επιβράβευση της προσπάθειας, την ομαδικότητα και την κοινωνική ευθύνη, με κορωνίδα όλων, την Εκπαίδευση».