Βράχηκε το iPhone σας; Γιατί πρέπει να σταματήσετε να το βάζετε σε ρύζι

Βράχηκε το iPhone σας; Γιατί πρέπει να σταματήσετε να το βάζετε σε ρύζι
epa08767133 A person holds a new Apple iPhone 12 Pro in an Apple flagship store as sales begin for the iPhone 12 and iPhone 12 Pro in Beijing, China, 23 October 2020. EPA/WU HONG Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Apple δίνει οδηγίες για το πώς να σώσεται το κινητό σας σε περίπτωση που έρθει σε επαφή με το νερό.

Ένας από τους πιο διαδεδομένους μύθους που κυκλοφορούν εδώ και χρόνια στο ίντερνετ είναι το ότι ένα μπολ με ρύζι μπορεί να σώσει το κινητό σου σε περίπτωση που πέσει στο νερό.

Η Apple έδωσε για πρώτη φορά την επίσημη απάντησή της σε αυτή την τακτική, μέσα από τη σελίδα υποστήριξης που ασχολείται με την αντοχή στο νερό του iPhone 7 και νεότερων μοντέλων. Η μαμά-εταιρεία λοιπόν, δηλώνει ρητά ότι ένα βρεγμένο iPhone δεν πρέπει ποτέ να μπει μέσα σε ένα μπολ με ρύζι υπογραμμίζοντας: “Μην βάζετε το iPhone σας σε μια σακούλα με ρύζι. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιτρέψει σε μικρά σωματίδια ρυζιού να καταστρέψουν για τα καλά τη συσκευή σας.” Είτε είστε κάτοχος ενός iPhone 15 Pro είτε παλαιότερων μοντέλων, ήρθε η ώρα να σταματήσετε αυτήν την άχρηστη πρακτική.

Το ρύζι δεν είναι κάποιο μαγικό απορροφητικό και σίγουρα δεν αρκεί για να ρουφήξει τις σταγόνες νερού που βρίσκονται στο ηχείο, την υποδοχή SIM ή τη θύρα φόρτισης ενός τηλεφώνου.

Αντίθετα, εάν εισχωρήσει υγρό μέσα στις κοιλότητες του iPhone σας, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να το κρατήσετε σε ανοιχτό χώρο με ροή αέρα για μια μέρα, ώστε να αφήσετε το τηλέφωνο να στεγνώσει. Μην χρησιμοποιείτε εξωτερική θερμότητα για την εξάτμιση του υγρού, ούτε και πεπιεσμένο αέρα.

Άλλα πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε στο βρεγμένο σας smartphone:

-Μην στεγνώνετε το iPhone σας χρησιμοποιώντας εξωτερική πηγή θερμότητας ή πεπιεσμένο αέρα.

-Μην εισάγετε ξένο αντικείμενο, όπως βαμβακερή μπατονέτα ή χαρτοπετσέτα, στην υποδοχή.

Αντιθέτως, η Apple αναφέρει ότι, σε περίπτωση που βραχεί το κινητό σας ή κάποιο αξεσουάρ, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποσυνδέσετε το USB-C plus από τη θύρα φόρτισης και το άλλο άκρο του καλωδίου από το τροφοδοτικό ή αξεσουάρ. Μην συνδέσετε ξανά το καλώδιο μέχρι να στεγνώσουν το iPhone και το καλώδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς πρέπει να στεγνώσεις το iPhone σου, σύμφωνα με την Apple:

Χτυπήστε το iPhone σας απαλά στο χέρι σας με την υποδοχή στραμμένη προς τα κάτω για να αφαιρέσετε το υπερβολικό υγρό.

-Αφήστε το iPhone σας σε στεγνό χώρο με λίγη ροή αέρα.

-Μετά από τουλάχιστον 30 λεπτά, δοκιμάστε να φορτίσετε με ένα καλώδιο Lightning ή USB-C ή να συνδέσετε ένα αξεσουάρ. Εάν εμφανιστεί ξανά η ειδοποίηση σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα υγρό ή κάτω από τις ακίδες του καλωδίου σας.

-Αφήστε το iPhone σας σε ξηρό χώρο με λίγη ροή αέρα για έως και μία ημέρα. Μπορείτε να δοκιμάσετε ξανά να φορτίσετε ή να συνδέσετε ένα αξεσουάρ καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Μπορεί να χρειαστούν έως και 24 ώρες για να στεγνώσει πλήρως.

-Εάν το τηλέφωνό σας έχει στεγνώσει αλλά εξακολουθεί να μην φορτίζει, αποσυνδέστε το καλώδιο από τον προσαρμογέα και αποσυνδέστε τον φορτιστή από τον τοίχο και μετά συνδέστε τα ξανά.
Εάν δεν είστε σίγουροι εάν η θύρα φόρτισης στο iPhone σας είναι πολύ βρεγμένη για χρήση, το ίδιο το iPhone θα σας ενημερώσει. Σε συσκευές που χρησιμοποιούν το καλώδιο Lightning για φόρτιση, ένα αναδυόμενο παράθυρο θα σας ενημερώσει ότι η φόρτιση δεν είναι διαθέσιμη επειδή “έχει εντοπιστεί υγρό στην υποδοχή Lightning”. Εάν έχετε ένα μοντέλο της σειράς iPhone 15, μπορεί να δείτε μια ολοσέλιδη προειδοποίηση που λέει “Εντοπίστηκε υγρό στην υποδοχή USB-C. Αποσυνδέστε το καλώδιο φόρτισης για να αποφύγετε ζημιά στο iPhone. Αφήστε την υποδοχή να στεγνώσει. Αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες .”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: