Βρεφικό γάλα: Πότε ξεκινούν οι παρεμβάσεις κατά της ακρίβειας

Βρεφικό γάλα: Πότε ξεκινούν οι παρεμβάσεις κατά της ακρίβειας
Photo: pixabay.com
«Είναι μια εισαγόμενη ακρίβεια μεν, είναι υποχρέωση του κάθε κράτους να την αντιμετωπίσει δε», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.

Η ακρίβεια αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σύνολο των πολιτών, τόνισε σε συνέντευξή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega ανέφερε ότι «είναι μια εισαγόμενη ακρίβεια μεν, είναι υποχρέωση του κάθε κράτους να την αντιμετωπίσει δε. Υπάρχει ένας πίνακας που αποτυπώνει τι συμβαίνει σε κάθε χώρα σε επίπεδο τροφίμων στον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε βάθος διετίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εδώ η συζήτηση επεκτείνεται σε τρία επιμέρους πλαίσια. Το πρώτο αφορά τις στοχευμένες παρεμβάσεις όπως η μόνιμη μείωση τιμής, καλάθι νοικοκυριού, αυτές που ξεκινούν από 1η Μαρτίου, για το βρεφικό γάλα, την παρέμβαση από το χωράφι στο ράφι. Αυτά, λοιπόν, περιμένουμε να δούμε πώς θα αποδώσουν», τόνισε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε:

«Το καλάθι του νοικοκυριού απέδωσε σε έναν βαθμό, συνεχίζει και εφαρμόζεται. Η μόνιμη μείωση τιμής απέδωσε σε έναν άλλον βαθμό. Όλα αυτά είναι τα προσωρινά μέτρα, όπως είναι και η προσωρινή στήριξη με κάποια επιδόματα όπως έγινε τον Δεκέμβριο η στήριξη για τις πιο ευπαθείς ομάδες με πάνω από 700 εκατ. ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: