Βρείτε babysitter με ένα κλικ!

Βρείτε babysitter με ένα κλικ!

Το Paramana.eu είναι η πρώτη ελληνική πλατφόρμα babysitter στην Ελλάδα.

Είστε γονείς και δεν αφήνετε στιγμή από τα μάτια σας τα παιδιά σας πιστεύοντας ότι κανείς δεν μπορεί να τα φροντίσει τόσο καλά όσο εσείς. Είστε όμως και άνθρωποι που έχουν υποχρεώσεις και προσωπικές ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν και πολύ συχνά βάζετε στην άκρη κοινωνικές εκδηλώσεις ή δραστηριότητες επειδή δεν έχετε κάποιον άνθρωπο εμπιστοσύνης που θα μπορούσε να ασχοληθεί με την φύλαξή τους.

Πολλές φορές η άρνηση του να βάλετε έναν «ξένο» σπίτι σας είναι δικαιολογημένη, λαμβάνοντας υπόψη πληθώρα αρνητικών περιστατικών κακοποίησης που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας. Για να έχετε λοιπόν ήσυχο το κεφάλι σας κάθε φορά που περνάτε το κατώφλι του σπιτιού σας επιλέξτε την κατάλληλη babysitter. Σε αυτό θα σας βοηθήσει το Paramana.eu, η πρώτη ολοκληρωμένη πλατφόρμα επικοινωνίας γονέων και babysitters στην Ελλάδα.

Πριν από δύο περίπου χρόνια η Νατάσα και ο Ανδρέας Λινός, γονείς τεσσάρων παιδιών,  ήθελαν να βγουν έξω χωρίς τα παιδιά τους αλλά δεν είχαν άνθρωπο να τα κρατήσει. Μπαίνοντας στη διαδικασία αναζήτησης babysitter διαπίστωσαν πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποιο οργανωμένο δίκτυο όπως στο εξωτερικό.

Για να βρεις κάποια κοπέλα που θα επιφορτιστεί με τη φύλαξη των παιδιών συνήθως απευθύνεσαι σε γνωστούς που μπορούν να σου συστήσουν κάποια, σε απρόσωπες αγγελίες ή και σε επαγγελματικά γραφεία, στα οποία το κόστος είναι ιδιαίτερα υψηλό αφού παίρνουν και αυτοί ποσοστά.

Σκέφτηκαν, λοιπόν, ότι αντί να αφήνονται τα πράγματα στην τύχη τους, θα ήταν χρήσιμο για εκατοντάδες γονείς που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, να είναι ένα κλικ μακριά από την πρόσβαση σε πλήρη βιογραφικά babysitters -τα οποία εκτός από τα τυπικά προσόντα περιλαμβάνουν και φωτογραφία- στις συστάσεις και την αξιολόγησή τους, αλλά και δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας μαζί τους.

Μέσα σ’ αυτό το διαδικτυακό περιβάλλον οι Babysitters έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το επαγγελματικό τους προφίλ, να καταχωρήσουν συστάσεις και να επικοινωνήσουν, μέσω της φόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων, με τους γονείς των οποίων οι αγγελίες τους ενδιαφέρουν.

Από την πλευρά τους, οι γονείς μπορούν να καταχωρήσουν αγγελίες για τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν, βάζοντας τις  παραμέτρους που είναι σημαντικές για την επιλογή των εν δυνάμει  συνεργατών. Εν ολίγοις για την ανάληψη της θέσης θα πρέπει να πληρούνται και οι κατάλληλες προϋποθέσεις.  Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πλατφόρμας συγκαταλέγεται η δυνατότητα αξιολόγησης/κριτικής των babysitters από τους γονείς καθώς και η δυνατότητα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ των χρηστών της υπηρεσίας, πράγμα που ενισχύει την διαφάνεια και την ασφάλεια της διαδικασίας.

Για τους ιδρυτές του Paramana.eu, το εγχείρημά τους δεν αποτελεί απλά έναν ιστότοπο ή ένα e-shop. Είναι μια καινοτόμα διαδραστική πλατφόρμα επικοινωνίας χρηστών, με πολλά εργαλεία και δυνατότητες.

Παρά τις όποιες δυσκολίες, οικονομικές και μη, ο Ανδρέας και η Νατάσα ανέλαβαν το ρίσκο και μετά από δύο χρόνια σκληρής δουλειάς παρουσιάζουν στο ελληνικό κοινό το Paramana.eu. Σε αυτή τη φάση έχουν λανσάρει πιλοτικά την εφαρμογή,  σε έκδοση ΒΕΤΑ προκειμένου να διορθωθούν τυχόν ατέλειες και μικρολάθη.

Διαβάστε ακόμη:

Η ελληνική απάντηση στο LinkedIn

H Workable «λύνει» τα χέρια των εταιρειών