Βρυξέλλες: Άρχισαν έρευνες σε σπίτια

Βρυξέλλες: Άρχισαν έρευνες σε σπίτια
epa05225272 Passengers and airport staff are evacuated from the terminal building after explosions at Brussels Airport in Zaventem near Brussels, Belgium, 22 March 2016. A double explosion in the departure hall of Zaventem Airport in Brussels has left at least 13 dead and 35 wounded, sources at the General Attorney's Office of Belgium said. Hours later, blasts also rocked Shuman and Maelbeek metro stations near European Union buildings, the number of victims which remains unknown, prompting a shutdown of the metro system as authorities raised the city terror alert to the maximum level. EPA/LAURENT DUBRULE

Η δικαιοσύνη ζητεί από τα μμε να μην μεταδίδουν πληροφορίες "για την έρευνα που διεξάγεται.

 

Έρευνες γίνονται αυτήν την ώρα σε σπίτια στην περιοχή των Βρυξελλών μετά τις δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα, η μία στο αεροδρόμιο και η άλλη σε σταθμό του μετρό της βελγικής πρωτεύουσας, προκαλώντας, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής τον θάνατο 26 ανθρώπων, σύμφωνα με μήνυμα στο Twitter το δημόσιο δίκτυο RTBF.

Παράλληλα η βελγική δικαιοσύνη ζήτησε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να μην μεταδίδουν πληροφορίες όσον αφορά την έρευνα που διεξάγεται αυτήν την ώρα για τις δύο επιθέσεις.Το δίκτυο πρόσθεσε ότι το παλάτι στο κέντρο των Βρυξελλών εκκενώθηκε μετά τις βομβιστικές επιθέσεις και ότι ο Βασιλιάς Φίλιππος και η Βασίλισσα Ματθίλδη έχουν συγκλονιστεί.

Ωστόσο το δίκτυο δεν διευκρίνισε αν το βασιλικό ζεύγος βρισκόταν σήμερα στο παλάτι στις Βρυξέλλες, καθώς σημείωσε ότι προς το παρόν δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία με τα ανάκτορα για κάποιο σχόλιο.

Συντονισμός ανάμεσα στο FBI, αμερικανικές υπηρεσίες και τις βελγικές αρχές

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Πενταγώνου και του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ενημερώθηκαν για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες και το FBI άρχισε να συνεργάζεται με τις βελγικές υπηρεσίες ασφαλείας και άλλες αμερικανικές υπηρεσίες, δήλωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Αστον Κάρτερ και ο στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων έλαβαν ενημέρωση.

Επίσημη ενημέρωση δέχθηκε και η υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος διευκρίνισε ότι το FBI και το υπουργείο συντονίζουν τις προσπάθειές τους με άλλες αμερικανικές υπηρεσίες και τις βελγικές αρχές.

Διαβάστε επίσης: Βέλγιο-εκρήξεις: Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στο Μετρό