Βροχές και καταιγίδες έως τη Δευτέρα- Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Βροχές και καταιγίδες έως τη Δευτέρα- Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Ôïõñßóôåò ðåñðáôïýí óôï ìíçìåßï ôïõ ¢ãíùóôïõ Óôñáôéþôç êáôÜ ôçí äéÜñêåéá ôçò Ýíôïíçò âñï÷üðôùóçò ðïõ åêäçëþèçêå óå üëç ôçí ÁôôéêÞ, ÊõñéáêÞ 29 Éïõëßïõ 2018. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÂËÁ×ÏÓ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ραγδαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός.

Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έως και τη Δευτέρα, οπότε σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Πιο αναλυτικά, από το βράδυ της Τετάρτης 30/10 ξεκίνησαν βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά Ελλάδα. Στη συνέχεια και έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 31/10 τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, τη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία.

Από τις πρωινές ώρες σήμερα έως και το απόγευμα βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο σύνολο σχεδόν της χώρας με εξαίρεση το Αιγαίο, ενώ στη συνέχεια και έως το μεσημέρι της Παρασκευής 1/11 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, το Αιγαίο και την Κρήτη. Από το μεσημέρι της Παρασκευής 1/11 έως και το πρωί του Σαββάτου 2/11 τα φαινόμενα θα επεκταθούν εκ νέου στο σύνολο της χώρας, όμως θα είναι ασθενέστερα, με εξαίρεση το Ιόνιο και την Ανατολική Θεσσαλία όπου θα διατηρήσουν την ισχύ τους.

Χαλαζοπτώσεις αναμένονται από το μεσημέρι της Πέμπτης 31/10 έως και τα πρώτες ώρες της Παρασκευής 1/11 κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο το Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη καθώς και το μεσημέρι και απόγευμα της Παρασκευής 1/11 στο Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους μόνο σε πολύ μεγάλα υψόμετρα των ορεινών όγκων της χώρας. Πιθανότητα εμφάνισης υδροσιφώνων υπάρχει από το απόγευμα της Πέμπτης 31/10 έως το πρωί της Παρασκευής 1/11 στο Νότιο Αιγαίο.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ για την Πέμπτη:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, με σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία, από αργά το απόγευμα όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν. Τη νύχτα θα πέσουν λίγα χιόνια στα ορεινά.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες θα ενισχυθούν στα ανατολικά σε 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς στην Ήπειρο. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία από τις προμεσημβρινές ώρες, τις Σποράδες και σταδιακά την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Άνεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ στις βόρειες Κυκλάδες σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και από τις βραδινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.