Βρούτσης και Μιχελάκης καθησυχάζουν για νέες περικοπές

Βρούτσης και Μιχελάκης καθησυχάζουν για νέες περικοπές

Δεν τίθεται ζήτημα μείωσης του κατώτατου μισθού μέχρι το 2016, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας.

Η κυβέρνηση βγάζει μπροστά όλο και περισσότερους υπουργούς στην προσπάθεια της να πείσει ότι δεν είναι στην ατζέντα της περαιτέρω μειώσεις και οριζόντιες περικοπές.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σήμερα στον ANT1, τόνισε πως δεν τίθεται κανένα ζήτημα μείωσης του κατώτατου μισθού μέχρι το 2016, ούτε και κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού.

«Η Ελλάδα έκανε μία πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση. Προχωρήσαμε σε μία νέα αντίληψη όσον αφορά τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού. Φτιάξαμε έναν νέο μηχανισμό κατά τα πρότυπα των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών. Αυτός ο μηχανισμός θα λειτουργήσει από 1/1/2017 και ως τότε δεν υφίσταται κανένα θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού», σημείωσε ο υπουργός.

Για κάθε απόλυση και μια πρόσληψη στο Δημόσιο

Όσον αφορά το ζήτημα των οριζόντιων περικοπών στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης επανέλαβε πως στο εξής δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές . Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του MEGA, ο Γιάννης Μιχελάκης, σημειώνοντας πως «κάθε οριζόντια περικοπή είναι άδικη».

Ο κ. Μιχελάκης εστίασε ιδιαίτερα στο θέμα της αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων. Τόνισε ότι πρέπει «να προχωρήσει η αξιολόγηση στους δήμους, δηλαδή να προχωρήσει η αξιολόγηση στις δομές των δήμων και στο προσωπικό» και πρόσθεσε: «Έχουμε υπηρεσίες που είναι υπερστελεχωμένες και άλλες που είναι υποστελεχωμένες στους ίδιους δήμους».