Washington Post: Οι Δημοκρατικοί θα διερευνήσουν τους δεσμούς Τραμπ με τη Σ. Αραβία

Washington Post: Οι Δημοκρατικοί θα διερευνήσουν τους δεσμούς Τραμπ με τη Σ. Αραβία
epa06616164 US President Donald J. Trump meets Crown Prince Mohammed bin Salman (L) of the Kingdom of Saudi Arabia in the Oval Officeat the White House in Washington, DC, USA, 20 March 2018. EPA/KEVIN DIETSCH / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Φυσικά θα εμβαθύνουμε περαιτέρω στη δολοφονία του Κασόγκι» διαβεβαίωσε ο επερχόμενος επικεφαλής της επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Οι Δημοκρατικοί στην επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων θα διεξάγουν έρευνα με επίκεντρο την απάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, στο πλαίσιο ενός «διεξοδικού ελέγχου» που θα γίνει του χρόνου στις σχέσεις ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας, ανέφερε σήμερα ο επερχόμενος επικεφαλής της επιτροπής.

Η επιτροπή θα ερευνήσει τις εκτιμήσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών σχετικά με τον θάνατο του Κασόγκι όπως επίσης για τον πόλεμο στην Υεμένη, την σταθερότητα της σαουδαραβικής βασιλικής οικογένεια και τη μεταχείριση του βασιλείου προς τους επικριτές του και τον Τύπο, μεταξύ άλλων θεμάτων, είπε ο βουλευτής Άνταμ Σιφ στην εφημερίδα Washington Post.

Αυτό θα επιτρέψει στους Δημοκρατικού να εποπτεύσουν τον Τραμπ και τη διοίκησή του, δίνοντάς τους εξουσία να ερευνήσουν, περιλαμβανομένης της δυνατότητας να προχωρήσουν σε κλητεύσεις και να διεξάγουν ακροάσεις.

«Φυσικά θα εμβαθύνουμε περαιτέρω στη δολοφονία του Κασόγκι» διαβεβαίωσε ο Σιφ.

«Σίγουρα θέλουμε να εξετάσουμε τί γνωρίζουν οι υπηρεσίες πληροφοριών σχετικά με τη δολοφονία».

Όπως τόνισε ο ίδιος, η επιτροπή Πληροφοριών θα εξετάσει τα ευρήματα της CIA όπως επίσης εάν η προσωπική οικονομική σχέση του Τραμπ με τους Σαουδάραβες επηρεάζει την απάντησή του ως πρόεδρος.

«Υπάρχει μια σειρά ενδεχόμενων οικονομικών συγκρούσεων συμφερόντων και προβλημάτων που το Κογκρέσο θα χρειαστεί να διαλευκάνει» σημείωσε ο βουλευτής των Δημοκρατικών.

«Εάν οι ξένες επενδύσεις στις επιχειρήσεις του Τραμπ καθοδηγούν την αμερικανική πολιτική με τρόπο που είναι αντίθετος προς τα συμφέροντα της χώρας, πρέπει να το βρούμε».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ