Χ. Παρασκευοπούλου (Vodafone): «Το GenAI καταλύτης του σύγχρονου τρόπου εργασίας»

Το Fortune Greece έδωσε το παρών στο Microsoft Envision όπου επιχειρήσεις από όλους τους τομείς, κάθε μεγέθους και ωριμότητας ενημερώθηκαν για το πώς θα αξιοποιήσουν τη μετασχηματιστική δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης.

Οι επενδύσεις σε σύγχρονες υποδομές οι οποίες συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων πολιτών και ταυτόχρονα αναβαθμίζουν  τον τρόπο λειτουργίας  επιχειρήσεων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, η κυβερνοασφάλεια, η βιωσιμότητα και η τεχνητή νοημοσύνη, ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν όσους παρακολούθησαν από κοντά το Microsoft Envision που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου στο Ωδείο Αθηνών και είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις  τάσεις που διαμορφώνουν το ταξίδι ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας.

H Χριστίνα Παρασκευοπούλου, Head of Commercial Operations της Vodafone μίλησε στoν Τάσο Ζάχο, CEO/Editor in Chief του Fortune Greece για την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στο πεδίο των Telecoms, δίνοντας μια γεύση αναφορικά με τον τρόπο που το ΑΙ έχει επηρεάσει την καθημερινότητα των υπαλλήλων της Vodafone.

Ενθουσιασμένη από τις αλλαγές που συντελούνται στον χώρο των επιχειρήσεων, η κα Παρασκευοπούλου επεσήμανε πως βρισκόμαστε μόνο στην αρχή αυτού που θα προσφέρει το GenAI, το οποίο, όπως είπε, θα πρέπει να δούμε ως καταλύτη για την ψηφιοποίηση των εταιρειών και την αλλαγή του υφιστάμενου τρόπου εργασίας στο εσωτερικό τους.

«Μια από τις καινοτομίες που βλέπουμε είναι ότι οι developers θα μπορούν να γράφουν κώδικα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και να τον εφαρμόζουν αμέσως. Στη Vodafone χρησιμοποιούμε ήδη έναν super agent για τους εκπροσώπους στην πρώτη γραμμή, αλλά και έναν ψηφιακό οδηγό, τον Tobby, που χειρίζεται 250.000 ερωτήσεις πελατών το μήνα στην Ελλάδα» κατέληξε.