Ξανά συναγερμός στη Γαλλία: Απειλές για βόμβα σε 14 αεροδρόμια

Ξανά συναγερμός στη Γαλλία: Απειλές για βόμβα σε 14 αεροδρόμια
epa10058879 Travelers at Roissy Airport outside Paris, France, 08 July 2022. Striking workers from the Roissy Charles de Gaulle airport Unions voted to end the strike affecting air transport and causing the cancellation of flights at Roissy. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τρίτη ημέρα ανάλογων προειδοποιήσεων.

Δεν έχουν τέλος οι απειλές για βόμβα σε αεροδρόμια στη Γαλλία. Συγκεκριμένα, δεκατέσσερα περιφερειακά αεροδρόμια έγιναν στόχος συναγερμών το πρωί της Παρασκευής και τρία εκκενώθηκαν, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές, διαταράσσοντας για τρίτη συνεχή ημέρα τις γαλλικές αερομεταφορές, ενόψει των διακοπών των Αγίων Πάντων που συμπίπτουν με τις σχολικές διακοπές το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με αερολιμενικές πηγές, η διατάραξη της κυκλοφορίας στα αεροδρόμια επηρέασε 14 περιφερειακές πλατφόρμες, δύο εκ των οποίων εκκενώθηκαν, του Μπορντό, νοτιοδυτικά, και του Μπεζιέ, νότια.

Αρκετά άλλα έλαβαν απειλητικά μηνύματα, όπως το αεροδρόμιο της Ρεν, δυτικά, το οποίο επίσης εκκενώθηκε “προληπτικά”, σύμφωνα με τις κρατικές υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι η τρίτη συνεχής ημέρα που τέτοιοι συναγερμοί διαταράσσουν τη λειτουργία των αεροδρομίων, καθώς οι σχολικές διακοπές για το φθινόπωρο — μέσα Οκτωβρίου έως αρχές Νοεμβρίου — συνώνυμο της αυξημένης κινητικότητας, αρχίζουν σήμερα το βράδυ σε όλη τη Γαλλία.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν έκανε λόγο για 18 συλλήψεις μέσα σε 48 ώρες σε σχέση με τους συναγερμούς αυτούς, που επηρεάζουν επίσης σχολεία και τουριστικά μέρη.

Οι συναγερμοί πληθαίνουν εδώ και μέρες στη Γαλλία, κυρίως μετά την επίθεση του τζιχαντιστή που στοίχισε τη ζωή στον εκπαιδευτικό Ντομινίκ Μπερνάρ στη βόρεια πόλη Αράς.

Η κυβέρνηση προειδοποίησε την Τετάρτη ότι για κάθε απειλή θα γίνεται καταγγελία. Η ποινή μπορεί να είναι φυλάκιση έως δύο έτη και πρόστιμο 30.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: ΑΠΕ