Ξανασχεδιάζοντας το σκούτερ

Ξανασχεδιάζοντας το σκούτερ

Η προσπάθεια να κατασκευαστεί ένα ασφαλές, γρήγορο ηλεκτρικό δίτροχο για τον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Στις περισσότερες χώρες της Ασίας και της Νότιας Αμερικής το δίκυκλο είναι πολύ συχνά το μοναδικό μεταφορικό μέσο της οικογένειας. Σε αυτό στοιβάζονται τρία και τέσσερα άτομα, με αυτό μεταφέρει ο αγρότης ή ο μικρέμπορος την πραμάτεια του, πολύ συχνά το βλέπει κανείς να στενάζει κάτω από το βάρος τσαντών, κουτιών, ακόμα και ζώων.

Επιπλέον, τα μηχανάκια αυτά καίνε μείγμα βενζίνης και λαδιού επιβαρύνοντας υπέρμετρα το περιβάλλον, ενώ είναι και επικίνδυνα για τους απροστάτευτους αναβάτες τους. Ωστόσο, προσφέρουν μια εξαιρετικά φθηνή και πρακτική λύση σε πόλεις που έχουν ήδη κορεστεί κυκλοφοριακά.

Η Lit Motors επιθυμεί να δώσει στις αγορές μια πρακτική, ασφαλή και προσιτή λύση, και μάλιστα ηλεκτροκίνητη. Επανασχεδίασε από την αρχή το σκούτερ, δίνοντάς του αποθηκευτικό χώρο στη μέση όπου μπορούν να τοποθετηθούν κουτιά διαστάσεων 50x50x50cm βάρους μέχρι 90 κιλών.

1/3

 

Ο οδηγός κάθεται στο πίσω μέρος ενώ ο ηλεκτροκινητήρας φιλοξενείται μέσα στον πίσω τροχό. Η αυτονομία του είναι 80 χλμ και η μέγιστη ταχύτητά του 80 χλμ/ώρα. Η τιμή-στόχος είναι $5.000, περίπου 3.600 €.

Αν και η καμπάνια που ξεκίνησε στο Kickstarter το φθινόπωρο δεν συγκέντρωσε τα απαιτούμενα κεφάλαια, η Lit Motors σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει το project με «παραδοσιακούς» τρόπους και να διαθέσει προς πώληση τα πρώτα κομμάτια μέσα στο 2014.

Δείτε το εν δράσει

Διαβάστε ακόμη: Η μοτοσικλέτα που ισορροπεί μόνη της