Ξεχειλίζουν από οργή οι συγγενείς των επιβατών του αγνοούμενου Boeing

Ξεχειλίζουν από οργή οι συγγενείς των επιβατών του αγνοούμενου Boeing

Καταγγέλλουν την ελλιπή ενημέρωση από τις μαλαισιανές αρχές.

Η ασφάλεια της Malaysia Airlines μετέφερε στα χέρια σήμερα τη μητέρα ενός κινέζου επιβάτη εκτός του χώρου ενημέρωσης των συγγενών των επιβατών της πτήσης MH370 που αγνοείται, μετά τις διαμαρτυρίες της για την έλλειψη ενημέρωσης για την τύχη του Boeing 777, δώδεκα ημέρες μετά την εξαφάνισή του από τα ραντάρ.

Αρκετοί συγγενείς των επιβατών ξεδίπλωσαν ένα πανό και άρχισαν να φωνάζουν στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο ενημέρωσης, προτού τους οδηγήσουν έξω από την αίθουσα φύλακες, μεταξύ αυτών και η γυναίκα που θρηνούσε.

«Λένε απλώς: περιμένετε για πληροφορίες. Περιμένετε για πληροφορίες. Δεν ξέρουμε για πόσο πρέπει να περιμένουμε», δήλωσε η γυναίκα, η οποία είπε ότι ο γιος της επέβαινε στο Boeing.

«Γιατί δεν μας δίνουν μια εξήγηση; Ο γιος μου. Έχουν περάσει δώδεκα ημέρες. Βρίσκομαι εδώ 10 ημέρες (…) κάθε φορά που κάνουμε μια ερώτηση δεν μας δίνουν απάντηση», διαμαρτυρήθηκε.

Μια άλλη γυναίκα που φορούσε γυαλιά ηλίου και μάσκα στο πρόσωπό της φώναξε: «Ζητάμε από την κυβέρνηση της Μαλαισίας να μας δώσει αμέσως πληροφορίες. Δεν υπάρχει ενημέρωση, απλώς ατέρμονες αναζητήσεις», κατήγγειλε.

«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τη συμπεριφορά της μαλαισιανής κυβέρνησης. Δεν θέλουμε να μας φροντίσει, αυτό που χρειαζόμαστε είναι η αλήθεια. Θέλουμε να μάθουμε πού βρίσκεται το αεροπλάνο», πρόσθεσε.

Περίπου τα δύο τρίτα των 227 επιβατών της πτήσης MH370 ήταν Κινέζοι και οι συγγενείς τους είναι εξοργισμένοι με την κυβέρνηση της Μαλαισίας αλλά και με την Malaysia Airlines καθώς καταγγέλλουν ότι ενημερώνονται με μεγάλη καθυστέρηση αλλά και ότι οι προσπάθειες για την ανεύρεση του αεροπλάνου είναι ανεπαρκείς.

Εκατοντάδες μέλη των οικογενειών των Κινέζων επιβατών του Boeing αναμένουν πληροφορίες σε ένα ξενοδοχείο του Πεκίνου και κάποιοι χθες Τρίτη απείλησαν ότι θα κάνουν απεργία πείνας.

Η επιχείρηση αναζήτησης του αεροσκάφους έχει προκαλέσει ένταση και στις σχέσεις μεταξύ της Κίνας και της Μαλαισίας. Το Πεκίνο έχει επανειλημμένα ζητήσει από τη μαλαισιανή πλευρά να φροντίσει περισσότερο τους συγγενείς των Κινέζων επιβατών και να τους κρατά ενήμερους.

Εξάλλου το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπίσει κάποιο στοιχείο που να υποδηλώνει ότι το Boeing εισήλθε στον εναέριο χώρο της Κίνας.

Στο μεταξύ, οι αρχές της Μαλαισίας διέψευσαν σήμερα τα δημοσιεύματα του Τύπου κατά τα οποία το αεροπλάνο της Malaysia Airlines εντοπίστηκε να πετά σε χαμηλό υψόμετρο την ημέρα της εξαφάνισής του πάνω από τις Μαλδίβες.

Ο Mαλαισιανός υπουργός Μεταφορών Χισαμουντίν Χουσέιν δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ο διοικητής της πολεμικής αεροπορίας των Μαλδίβων του είπε ότι οι πληροφορίες αυτές «δεν είναι αληθείς».

Νωρίτερα οι αρχές των Μαλδίβων είχαν ανακοινώσει ότι στα ραντάρ τους δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος της πτήσης MH370. Η αστυνομία των Μαλδίβων είχε σημειώσει χθες Τρίτη βράδυ ότι εξετάζει τις αναφορές ενός τοπικού ιστότοπου, σύμφωνα με τον οποίο κάτοικοι του απομονωμένου νησιού του αρχιπελάγους Κούβα Χουβαντού είδαν ένα «μεγάλο αεροπλάνο να πετά σε χαμηλό υψόμετρο» στις 8 Μαρτίου.

Όμως μέχρι στιγμής «τα στρατιωτικά ραντάρ της χώρας δεν έχουν αποκαλύψει κανένα ίχνος της πτήσης MH370», σύμφωνα με ανακοίνωση της Δύναμης Εθνικής Άμυνας των Μαλδίβων. Τα στοιχεία των ραντάρ των πολιτικών αεροδρομίων επίσης έχουν «αναλυθεί» και δεν έχουν δείξει «κανένα στοιχείο της πτήσης», προσθέτει η ανακοίνωση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Διαβάστε ακόμη: Βίντεο: Λίγο πριν τη μοιραία πτήση της Malaysia Airlines