Ξεκίνησε ο πόλεμος των πτυχίων

Ξεκίνησε ο πόλεμος των πτυχίων

Έντονες αντιδράσεις για την απόσυρση του ΔΟΑΤΑΠ από τον έλεγχο τίτλων σπουδών ξένων ΑΕΙ και κολεγίων.

Έντονες αντιδράσεις στα πανεπιστήμια και τις επαγγελματικές ενώσεις της χώρας προκάλεσε η είδηση ότι οι απόφοιτοι Νομικών Σχολών από ευρωπαϊκά ιδρύματα, αλλά και από ελληνικά κολέγια που συνεργάζονται με αυτά, δεν θα χρειάζονται πλέον την έγκριση του ΔΟΑΤΑΠ για την εγγραφή τους στους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Βασίλης Αλεξανδρής μιλώντας στα Νέα προανήγγειλε πιο αυστηρές εξετάσεις για τους νέους δικηγόρους μετά την απόσυρση του ΔΟΑΤΑΠ από τον έλεγχο που διενεργούσε μέχρι τώρα, ενώ αναμένεται να θέσει σήμερα το ζήτημα στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

«Το θέμα της ισοτιμίας των πτυχίων επιχειρήθηκε να λυθεί με τρόπο ασαφή και επικίνδυνο για το δικηγορικό επάγγελμα. Είναι πλέον επείγον να επανεξεταστούν τα κριτήρια που θα θέτουμε στις εξετάσεις για την εγγραφή νέων δικηγόρων στον Δικηγορικό Σύλλογο ώστε να γίνουν πιο ουσιαστικές, ελέγχοντας όλο το φάσμα των απαιτούμενων νομικών γνώσεων που οφείλει να έχει ο υποψήφιος», τόνισε.

Αυτό καθώς οι σπουδές Νομικής σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη διαφέρουν από τς ελληνικές (π.χ. δεν θα έχει διδαχθεί επαρκώς αστικό, εμπορικό, κ.λπ. δίκαια της Ελλάδας), συνεπώς οι εξετάσεις αναμένεται να περιλάβουν όλο το φάσμα της ελληνικής νομικής επιστήμης.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr