Δύο τουριστικές επενδύσεις ύψους 130 εκατ. ευρώ αλλάζουν την εικόνα σε Κω και Ανατολική Μακεδονία

Το Ikos Aria στην Κέφαλο της Κω και το Elefthere Seaside Luxury Thermal Spa Resort δίνουν νέα πνοή στις τοπικές αγορές.

Δύο σημαντικές τουριστικές επενδύσεις συνολικού ύψους 130 εκατ. ευρώ προχώρησαν σε Κω και Θράκη, προσθέτοντας ακόμη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στο τοπικό τουριστικό προϊόν και τις αγορές των δύο περιοχών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό την Δευτέρα ολοκληρώθηκε η επένδυση των 100 εκατ. ευρώ της Ikos Resorts, με το άνοιγμα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Ikos Aria στην Κέφαλο της Κω. Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του Ikos Aria στην Κω, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, σηματοδοτεί την προσθήκη μίας ακόμη μονάδας υψηλών προδιαγραφών στο ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Χαιρετίζοντας την επίσημη έναρξη λειτουργίας του Ikos Aria, ο πρόεδρος του Sani/Ikos Group, Σταύρος Ανδρεάδης, σημείωσε τα εξής: «Η νέα μονάδα που έρχεται σήμερα να προστεθεί στο δυναμικό των Ikos Resorts αντανακλά με τον καλύτερο τρόπο το όραμά μας να επενδύσουμε σε ένα νέο πρότυπο φιλοξενίας 5 αστέρων το οποίο, μέχρι πρόσφατα, δεν υπήρχε σε κανένα θέρετρο της νότιας Μεσογείου. Δημιουργήσαμε ένα νέο διεθνές brand, διαφορετικό από ό,τι υπήρχε μέχρι τότε στην τουριστική Αγοράτης Μεσογείου, το οποίο έχει γίνει συνώνυμο της υψηλής ποιότητας, της θερμής φιλοξενίας και της κομψότητας».

Το Ikos Aria, το οποίο απέχει μόλις 45 λεπτά από την πόλη και 20 λεπτά από το διεθνές αεροδρόμιο της Κω, είναι το μεγαλύτερο από τα Ikos Resorts μέχρι σήμερα, διαθέτει συνολικά 374 δωμάτια και σουίτες, 6 θερμαινόμενες πισίνες συνολικής επιφάνειας άνω των 4.000 τετραγωνικών μέτρων, 8 εστιατόρια, 10 μπαρ, θέατρο, spa, mini clubs, κορυφαίες αθλητικές εγκαταστάσεις κλπ.

Τουριστική επένδυση ύψους 30 εκατ. ευρώ στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη

Μια ακόμα τουριστική επένδυση υψηλής προστιθέμενης αξίας εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης και αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα του τουριστικού χάρτη της Β. Ελλάδας, τόσο γεωγραφικά όσο και ποιοτικά. Πρόκειται για το Elefthere Seaside Luxury Thermal Spa Resort, τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στην Αν. Μακεδονία – Θράκη. Μάλιστα όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νικόλαος Χαρακίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας KNC Α.Ε, η εν λόγω επένδυση, θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ και θα αναπτυχθεί σε έκταση 35 στρεμμάτων την οποία έχει μισθώσει η εταιρεία ύστερα από διαγωνισμό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.

H επένδυση των Λουτρών Ελευθερών μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία στρατηγική επένδυση διότι αλλάζει τα δεδομένα του τουριστικού χάρτη της Β. Ελλάδας τόσο γεωγραφικά όσο και ποιοτικά. Επίσης, η επένδυση αυτή καλύπτει όλους τους στόχους των τουριστικών κατευθύνσεων της χώρας, όπως του τουρισμού 365 μέρες το χρόνο, της ευεξίας και γενικά του εναλλακτικού τουρισμού, ανάφερε ο Νικόλαος Χαρακίδης. Μάλιστα η επένδυση δημιουργεί για την περιοχή 200 μόνιμες θέσεις εργασίας που θα φτάσουν τις 500 στην φάση κατασκευής και 700 έμμεσες.

Στην παρουσίαση του επενδυτικού σχεδίου, τονίστηκε, ότι η επένδυση με ορίζοντα ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης το καλοκαίρι του 2021, είναι ο πρώτος σταθμός της KNC στον κλάδο του τουρισμού. Το σύνθετο τουριστικό πολυτελές κατάλυμα Elefthere Seaside Luxury Thermal Spa Resort, 5 αστέρων- που θα διαθέτει και αποκλειστική χρήση παραλίας ενός χιλιομέτρου.

Η λουτρόπολη που θα δημιουργηθεί, θα λειτουργήσει όλο το χρόνο ως All-Inclusive Luxury Resort, που θα αξιοποιήσει και τα 5 υπάρχοντα κτίρια, που θα παραμείνουν θυμίζοντας τη διαχρονικότητα του τόπου. Υπάρχουν 6 πηγές που θα χωριστούν σε δύο ομάδες, με συνολική ποσότητα ιαματικού νερού 275 κυβικών μέτρων την ώρα. Το νερό, θερμοκρασίας 37- 42 βαθμούς, ενδείκνυται για νευρολογικές, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις.

Τέλος, ενδιαφέρον συμμετοχής στην επένδυση υπάρχει από μεγάλη ινδική εταιρεία, με έδρα το Λονδίνο, καθώς και από άλλους επενδυτικούς ομίλους του εξωτερικού. Ωστόσο, η KNC έχει συνάψει συνεργασία με αθηναϊκό γραφείο για την ανεύρεση επενδυτών και έπειτα για την εκτέλεση της συναλλαγής που αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

Φωτογραφία: ikosresorts.com

Σχετικά άρθρα