«Ξεπαγώνει» η γραμμή 4 του μετρό

«Ξεπαγώνει» η γραμμή 4 του μετρό

Εντός των επόμενων μηνών ο διαγωνισμός ύψους 1,4 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Η γραμμή 4 του μετρό που θα καλύπτει το τμήμα Άλσος Βεΐκου-Γουδή αναμένεται τελικά να βγει από τον «πάγο» και σύντομα εκτιμάται πως θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ημερησία».

Ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης έθεσε σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ το θέμα στήριξης της Ελλάδας για θέματα που αφορούν τους πέντε μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, αλλά και την προοπτική υλοποίησης της νέας γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας.

Το Υπουργείο επιδιώκει ενεργότερη συμμετοχή της ΕΤΕπ σε έργα που έχουν έσοδα και στα οποία θα επιδιωχθεί η συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών, προκειμένου να καλυφθεί το κενό των εθνικών πόρων, αναφέρει το ρεπορτάζ και σημειώνει πως στόχος του υπουργείου είναι να γίνουν οι κατάλληλες συνεννοήσεις με τους παραχωρησιούχους ώστε τα οδικά έργα να ολοκληρωθούν και να λειτουργήσουν τον Μάρτιο του 2017.

Ο κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε πως, συμφωνήθηκε ένα «βαρύ χρονοδιάγραμμα» για τους οδικούς άξονες Μορέας και Ολυμπία Οδός, στο δανειοδοτικό σχήμα των οποίων είναι επικεφαλής η ΕΤΕπ. Ο κ. Χόγιερ συμπλήρωσε πως η ΕΤΕπ έμεινε στην Ελλάδα κατά την περίοδο της κρίσης και ότι σκοπεύει να παραμείνει και μετά την κρίση, ενώ σημείωσε ότι αποχωρεί αισιόδοξος από το υπουργείο.