Ξέρετε πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος σας εν ώρα εργασίας;

Ξέρετε πώς λειτουργεί  ο εγκέφαλος σας εν ώρα εργασίας;

Την απάντηση καλείται να δώσει το 5ο σεμινάριο Ηγεσίας από τη SARGIA Partners με τίτλο “Transforming leaders and businesses to build intelligent enterprises”.

Τι συμβαίνει στο μυαλό μας την ώρα που εργαζόμαστε; Πώς μπορεί ο εγκέφαλος μας να διαχειριστεί όλο αυτό τον όγκο πληροφορίας που λαμβάνει καθημερινά; Πώς μπορούν οι ηγέτες των εταιρειών να χτίσουν ‘έξυπνες’ επιχειρήσεις;

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θα αναλυθούν στο πλαίσιο του 5ου Σεμιναρίου Ηγεσίας με θέμα “Transforming leaders and businesses to build intelligent enterprises” που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου στην Αθήνα. Το σεμινάριο διοργανώνει η SARGIA Partners, εταιρεία συμβουλευτικής καθοδήγησης ηγετών. Οδηγός σε αυτό το μονοήμερο σεμινάριο προοδευτικής σκέψης θα είναι η κορυφαία ομιλήτρια, συγγραφέας και διακεκριμένη coach Linda Ray.

Με εμπειρία στην επιστήμη της μελέτης του νευρικού συστήματος (neuroscience) και της ανάπτυξης και εκπαίδευσης στελεχών, η Linda Ray, θα μοιραστεί με το κοινό πρακτικά μοντέλα και εργαλεία αποτελεσματικής λειτουργίας του εγκεφάλου σε μια εποχή πολλαπλασιαστικών αλλαγών, όπου ο εργασιακός κόσμος γίνεται ολοένα πιο πολύπλοκος και οι απαιτήσεις ολοένα και περισσότερες με λιγότερα μέσα.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση στρατηγικών μεθόδων που θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλός μας εν ώρα εργασίας, αλλά και συγκεκριμένων τακτικών για τη διαχείριση μεγάλου όγκου πληροφοριών που δεχόμαστε καθημερινά, τη διατήρηση της ψυχραιμίας μας σε συνθήκες πίεσης, αλλά και την προσαρμογή σε ένα περιβάλλον που συνεχώς αλλάζει.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Linda: «Βρισκόμαστε στο μέσο μιας νευρο-επανάστασης και ακόμα συνεχίζουμε να ηγούμαστε των επιχειρήσεων και να λειτουργούμε με μεθόδους που δε λαμβάνουν καθόλου υπόψη τα όσα μαθαίνουμε για το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός μας. Υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ του τι εφαρμόζουν σήμερα οι επιχειρήσεις και τι μας έχει αποκαλύψει η επιστήμη. Μαζί θα εξερευνήσουμε τη θεμελιώδη αρχή της εγκεφαλικής μας οργάνωσης, τις περιοχές απειλής και ανταμοιβής σύμφωνα με το μοντέλο SCARE, τρόπους συνειδητής διαχείρισης της περιορισμένης μας επικέντρωσης, γιατί το multi-tasking είναι κακό για την παραγωγικότητα μας, πώς να υποστηρίξουμε τη διαίσθηση και την καινοτομία, γιατί η συνεργασία είναι δύσκολη και γιατί προσεγγίζουμε την αλλαγή με λάθος τρόπο».

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, η SARGIA Partners θα πραγματοποιήσει, στα μέσα Φεβρουαρίου, έρευνα με θέμα “Your Agile Brain Check-Up”, με στόχο να διερευνήσει την προσαρμοστική ικανότητα των υψηλόβαθμων στελεχών στην Ελλάδα να διαχειρίζονται και να μαθαίνουν νέους τρόπους για να αντιμετωπίζουν την αναπόφευκτα επιταχυνόμενη αλλαγή. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου και θα αποτελέσουν τη βάση για τις εργασίες, πάνω στις οποίες θα δουλέψει η Linda Ray με τους συμμετέχοντες.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών, οι οποίοι καλούνται καθημερινά μαζί με τους συνεργάτες τους να διαχειριστούν ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών και να προσαρμοστούν σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Η Γεωργία Καρτσάνη, CEO της SARGIA Partners, αναφέρει: «Παραμένοντας πιστοί στη δέσμευσή μας, να συνεχίζουμε να εμπνέουμε τους ηγέτες μας ώστε να αναπτύσσουν νοητική ευρύτητα, με όραμα, ενσυναίσθηση και εγρήγορση, το φετινό σεμινάριο θα σας βοηθήσει να βάλετε τον εγκέφαλό σας στο παιχνίδι και να μάθετε: πρακτικές στρατηγικές για να παραμένετε ψύχραιμοι κάτω από πίεση, να διαχειρίζεστε τον αυξημένο όγκο πληροφοριών και την απόσπαση της προσοχής σας, να αυξήσετε τη θετική σας ενέργεια και να ηγηθείτε της αλλαγής».