Ζελένσκι – φον ντερ Λάιεν: Η ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας έχει ξεκινήσει

Ζελένσκι – φον ντερ Λάιεν: Η ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας έχει ξεκινήσει
KIEV, UKRAINE - FEBRUARY 24: (----EDITORIAL USE ONLY – MANDATORY CREDIT - "UKRAINIAN PRESIDENCY / HANDOUT" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS----) Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy holds a press conference in regard of Russia's attack on Ukraine in Kiev, Ukraine on February 24, 2022. Ukrainian Presidency / Handout / Anadolu Agency (Photo by Ukrainian Presidency / Handout / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όπως ανέφερε, με ανάρτησή του στο Twitter, «είχα μια ουσιαστική συνομιλία με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η γνωμοδότηση της Κομισιόν για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ θα είναι έτοιμη σε λίγους μήνες. Η ουκρανική κυβέρνηση και η Κομισιόν έχουν λάβει οδηγίες. Προχωράμε μαζί στον στρατηγικό μας στόχο».

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξέφρασε την αμείωτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουκρανία

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι και τόνισε στο συνομιλητή της, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter, ότι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του έχει ξεκινήσει.

«Διαβεβαίωσα τον Πρόεδρο Ζελένσκι για την αμείωτη υποστήριξη της ΕΕ. Η ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας έχει τώρα ξεκινήσει. Καιροί σαν αυτοί χρειάζονται όραμα, σταθερότητα και αντοχή ώστε να γίνεται το ένα δύσκολο βήμα μετά το άλλο», σημείωσε. Παράλληλα ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την εκταμίευση δεύτερης δόσης περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ μακροοικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

«Ο γενναίος λαός της Ουκρανίας χρειάζεται αυτά τα χρήματα τώρα. Θα στηρίξει τα οικονομικά της χώρας, καθώς αυτός ο παράλογος πόλεμος μαίνεται ακόμη», κατέληξε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.