Ζελένσκι: “Η Ελλάδα θα εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους στα F-16”

Ζελένσκι: “Η Ελλάδα θα εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους στα F-16”
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ) και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Vlodymyr Zelensky (Βολοντιμίρ Ζελένσκι) (Α) ανταλλλάσσουν χειραψία μετά την υπογραφή κοινής δήλωσης για την ευρωατλαντική πορεία της Ουκρανίας στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προχώρησε σε μια ανάρτηση στην οποία ανέφερε τα αποτελέσματα των συνομιλιών του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά τις κοινές δηλώσεις στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με ανάρτησή του στο Twitter συνόψισε τα αποτελέσματα από τις συνομιλίες.

Συγκεκριμένα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προχώρησε σε μια ανάρτηση στην οποία ανέφερε πέντε αποτελέσματα των συνομιλιών του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το tweet Ζελένσκι:

  1. Η Ελλάδα εντάχθηκε στον αεροπορικό συνασπισμό: θα εκπαιδεύσει τους πιλότους μας στα F-16. Η Ελλάδα ετοιμάζει επίσης νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία.

  2. Πρότεινα τρόπους ώστε η Ελλάδα να μας βοηθήσει στη διασφάλιση του νέου διαδρόμου της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, διασφαλίζοντας την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και τις απρόσκοπτες εξαγωγές σιτηρών.

  3. Συζητήσαμε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ανάκαμψη της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας η Ελλάδα να αναλάβει υπό την αιγίδα της την ανοικοδόμηση της Οδησσού.

  4. Μετά την υπογραφή από την Ελλάδα της Διακήρυξης της G7 για την υποστήριξη της Ουκρανίας, συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε διμερείς συνομιλίες για εγγυήσεις ασφαλείας.

  5. Η Ουκρανία προετοιμάζεται να ξεκινήσει ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ φέτος και ευχαριστώ την Ελλάδα που μας υποστήριξε στην πορεία μας προς την ένταξη στην ΕΕ. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων στον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη για τη σημερινή υπογραφή της δήλωσης για την υποστήριξη της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης της Ουκρανίας.

Ευχαριστώ επίσης ειλικρινά την Ελλάδα για τη σύγκληση της συνόδου κορυφής Ουκρανίας-Βαλκανίων, μια ευρεία μορφή του κοινού μας έργου για τη διασφάλιση της ελευθερίας και της ασφάλειας για όλα τα έθνη μας και ολόκληρη την Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διακήρυξη Αθηνών: Στήριξη στην Ουκρανία και επιτάχυνση της ευρωπαϊκής πορείας της

Πηγή: News247.gr