Ζελένσκι: Θα επικρατήσουμε της Ρωσίας, ο κόσμος θα αντιμετωπίσει οξεία επισιτιστική κρίση

Ζελένσκι: Θα επικρατήσουμε της Ρωσίας, ο κόσμος θα αντιμετωπίσει οξεία επισιτιστική κρίση
epa09987985 Ukrainian President Volodymyr Zelensky speaks during a joint press conference with Slovakian President at the Mariinsky Palace in Kyiv, Ukraine, 31 May 2022. Caputova arrived in Kyiv to meet with top Ukrainian officials amid the Russian invasion. EPA/SERGEY DOLZHENKO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του «σίγουρα θα επικρατήσει σε αυτόν τον πόλεμο που ξεκίνησε η Ρωσία».

Μιλώντας από αδιευκρίνιστη τοποθεσία στο Κίεβο, ο Ζελένσκι δήλωσε στους συμμετέχοντες του «Διαλόγου του Σάνγκρι-Λα» στη Σιγκαπούρη ότι η χώρα του δεν είναι σε θέση να εξάγει αρκετές ποσότητες τροφίμων λόγω του ρωσικού αποκλεισμού και ότι ο κόσμος θα αντιμετωπίσει «οξεία και σοβαρή επισιτιστική κρίση και λιμό».

Από τη πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν τρία ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη.

Ο ρωσικός στρατός κατέρριψε δύο αεροσκάφη MIG-29 στην περιοχή του Μικολάιφ και ένα μαχητικό Su-25 στην περιοχή του Χαρκόβου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από την πλευρά της Ουκρανίας.