Ζούκερμπεργκ: Θα εργάζεστε από το γραφείο τουλάχιστον 3 ημέρες την εβδομάδα «για να αποδώσετε καλύτερα»

Ζούκερμπεργκ: Θα εργάζεστε από το γραφείο τουλάχιστον 3 ημέρες την εβδομάδα «για να αποδώσετε καλύτερα»
(FILES) In this file photo taken on October 17, 2019 Facebook founder Mark Zuckerberg speaks at Georgetown University in a 'Conversation on Free Expression" in Washington, DC. - Facebook has agreed to pay up to $14 million to settle a US government lawsuit accusing the tech giant of favoring immigrant applicants for thousands of high-paying jobs, authorities announced on October 19, 2021. US prosecutors alleged Facebook "channeled" jobs to visa holders by avoiding advertising on its careers website, accepting only physically mailed applications for some posts, or refusing to consider US workers at all. (Photo by ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP) Photo: AFP
Οι εργαζόμενοι της Meta που είναι ήδη σε καθεστώς απομακρυσμένης εργασίας μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως, ανέφερε.

Η Meta Platforms ζητά από τους υπαλλήλους που κανονικά εργάζονται σε γραφείο να έρχονται τρεις φορές την εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, προσπαθώντας  να περιορίσει την τάση της απομακρυσμένης εργασίας στον κλάδο της τεχνολογίας.

Η κίνηση είναι μέρος της ευρύτερης ώθησης της εταιρείας για πιο αποτελεσματική εργασία, είπε ένας από τους γνωρίζοντες, που ζήτησε να μην κατονομαστεί συζητώντας την πολιτική της εταιρείας. Η εταιρεία μόλις ολοκλήρωσε μια παρατεταμένη διαδικασία απόλυσης 10.000 εργαζομένων – μια διαδικασία που ξεκίνησε τον Μάρτιο και έπληξε την παραγωγικότητα.

Οι εργαζόμενοι που είναι ήδη σε καθεστώς απομακρυσμένης εργασίας μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως, ανέφερε.

«Είμαστε δεσμευμένοι στην κατανεμημένη εργασία και είμαστε σίγουροι ότι οι άνθρωποι μπορούν να έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο τόσο από το γραφείο όσο και από το σπίτι», δήλωσε εκπρόσωπος της Meta. «Είμαστε επίσης δεσμευμένοι στη συνεχή βελτίωση του μοντέλου μας για την προώθηση της συνεργασίας, των σχέσεων και της κουλτούρας που απαιτούνται για τους εργαζόμενους για να κάνουν το καλύτερο δυνατό έργο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διοίκηση συζητούσε την ιδέα εδώ και αρκετό καιρό. Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, δήλωσε τον Μάρτιο ότι μια εσωτερική ανάλυση έδειξε ότι «οι προγραμματιστές στην αρχή της καριέρα τους έχουν καλύτερες επιδόσεις κατά μέσο όρο όταν εργάζονται αυτοπροσώπως με συναδέλφους τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα».

Σε αυτή τη δημόσια ανάρτηση, ο Ζούκερμπεργκ συνέχισε ενθαρρύνοντας τους υπαλλήλους της Meta να βρουν περισσότερες ευκαιρίες να συνεργαστούν προσωπικά.

Η Meta βρίσκεται σε καθεστώς αναμονής τώρα. Αφού έκανε τους εργαζόμενους να περιμένουν για να δουν αν θα απολυθούν, πολλοί άρχισαν να σκέφτονται μια ζωή χωρίς δουλειά στη Meta, σύμφωνα με τους υπαλλήλους που παρέμειναν στην εταιρεία. Σε συνδυασμό με την έλλειψη σαφούς οδικού χάρτη και το συναισθηματικό τίμημα της απώλειας ταλαντούχων συναδέλφων, η απάθεια είναι υψηλή και το ηθικό χαμηλό, είπαν νυν και πρώην εργαζόμενοι.

Η Meta δεν είναι η μόνη εταιρεία όπου οι πρόσφατες απολύσεις έχουν πλήξει τη διάθεση. Αυτή την εβδομάδα, μερικές εκατοντάδες υπάλληλοι της Amazon.com Inc. αποχώρησαν από την εργασία τους, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές θέσεων εργασίας, για την πολιτική τριήμερης επιστροφής στο γραφείο της εταιρείας και για τον αντίκτυπο της επιχείρησης στο κλίμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: