Δέκα ελληνίδες που διαπρέπουν διεθνώς στις επιχειρήσεις

Ισχυρές, δυναμικές, με επιρροή και οικονομική επιφάνεια, εκπροσωπούν επάξια την Ελλάδα στο παγκόσμιο επιχειρείν.

Του Κωστή Χριστοδούλου

Εάν ενστερνιστούμε την άποψη ότι υπάρχει μία ακόμη Ελλάδα εκτός συνόρων, αυτή σίγουρα έχει τους δικούς της πρωταγωνιστές και στον επιχειρηματικό στίβο. Ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν και αρκετές γυναίκες, ελληνικής καταγωγής, οι οποίες σημειώνουν σημαντικές επιτυχίες, η καθεμία στον τομέα της, απέναντι σε ανταγωνιστές και από τα δύο φύλα, από όλο τον πλανήτη.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η Αριάννα Χάφινγκτον, η πρώην νεαρή δημοσιογράφος Αριάννα Στασινοπούλου, που δημιούργησε τη Huffington Post, ένα πολιτικό, ηλεκτρονικό και ζωντανό μέσο, με μεγάλη επισκεψιμότητα και επιρροή, που εξαγοράστηκε από την εταιρεία AOL το 2011 για 315 εκατ. δολάρια. Ή η Έλενα Αμβροσιάδου, η οποία ξεκίνησε από το Πανόραμα της Θεσσαλονίκης και έφτασε μέχρι το Λονδίνο ώστε να εκμεταλλευτεί την κίνηση της τότε πρωθυπουργού Μάργκαρετ Θάτσερ για απελευθέρωση των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Ακολούθησε η ίδρυση της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων IKOS, μία από τις πρώτες που δημιουργήθηκαν στη χώρα και που σήμερα έφτασε να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πλέον δυναμικές.

Σε αυτή τη λίστα θα έχετε τη δυνατότητα να διαπιστώσετε ότι οι Ελληνίδες μπορούν να τα καταφέρουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, σε διάφορους τομείς. Και όσο και αν φαίνεται παράξενο, κόντρα στα κλισέ που υπάρχουν, καμία τους δεν ασχολείται με Greek restaurants…

H αρίθμηση της λίστας για λόγους αντικειμενικότητας έγινε αλφαβητικά.

Η λίστα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

The List

Όνομα

  • Ιδιότητα
  • Εταιρία