#52 Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Στοιχεία Κατάταξης

Κατάταξη 52
Τομέας FOOD & DRINK
Κύκλος Εργασιών (εκ. ευρώ) 321,6
EBITDA (εκ. ευρώ) 29.7

About Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, εδώ και πάνω από 50 χρόνια αναπτύσσεται με όραμα και υψηλό αίσθημα ευθύνης, παράγοντας αξία για την Ελλάδα μέσα από το πάθος για την ποιότητα, την έμφαση στην καινοτομία, το ταλέντο των ανθρώπων της και την υπευθυνότητα απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Η εταιρεία παραμένει κοντά στο καταναλωτικό κοινό και με «όχημα» την καινοτομία ανταποκρίνεται στην ανάγκη για νέες προτάσεις και γευστικές εμπειρίες. Με επιλογές υψηλής ποιότητας σε προσιτή τιμή, που καλύπτουν διάφορες προτιμήσεις και συνθήκες κατανάλωσης, συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας κουλτούρας μπίρας στη χώρα, ενισχύοντας την αγορά μπίρας στο σύνολό της. Την τελευταία πενταετία, η εταιρία έχει προχωρήσει στην κυκλοφορία 12 νέων προϊόντων – αριθμός ρεκόρ για την αγορά μπίρας – μεταξύ των οποίων βρίσκεται η Heineken LIGHT, η πρώτη light μπίρα στην ελληνική αγορά, μία τοπική ετικέτα μηλίτη, ο ΜΗΛΟΚΛΕΦΤΗΣ, αλλά και η ιστορική μπίρα ΜΑΜΟΣ, που επανακυκλοφόρησε πρόσφατα στην αγορά της Πελοποννήσου και παράγεται στην πόλη προέλευσής της, την Πάτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δραστηριότητά της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας αντιστοιχεί στο 0,7% του ελληνικού ΑΕΠ, καθώς και ότι για την τριετία 2017-2019 έχει προγραμματίσει σημαντικές επενδύσεις συνολικού ύψους 61 εκατ. ευρώ που θα αξιοποιηθούν για την αγορά νέου εξοπλισμού των εργοστασίων, την υποστήριξη των εξαγωγών και την κυκλοφορία νέων προϊόντων.