#12 ΚΡΙ – ΚΡΙ Βιομηχανία Γάλακτος A.B.E.E.

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Για την κατάρτιση της λίστας πραγματοποιήθηκε έρευνα, σε συνεργασία µε τη διεθνή εταιρεία παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συµβουλευτικών υπηρεσιών KPMG.

Για την υλοποίηση της πρώτης φάσης επιλέχθηκαν 319 εταιρείες, των οποίων ο ετήσιος τζίρος (2017) ήταν άνω των 50 εκατ. ευρώ, και οι οποίες ομαδοποιήθηκαν ανά κλάδο της αγοράς (συνολικά 9 κλάδοι).

Πάνω από 1.700 κορυφαία στελέχη των εταιρειών (CEOs, CFOs, COOs, γενικοί διευθυντές, marketing managers, εμπορικοί διευθυντές, HR Directors, Sales Directors και Corporate Communication Managers) συμμετείχαν στην έρευνα επιλέγοντας τις καλύτερες εταιρείες του κλάδου τους, µε γνώµονα τα εννέα κριτήρια του Fortune (Καινοτοµία, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναµικού, Διαχείριση Εταιρικών Πόρων, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Χαρακτηριστικά-Ποιότητα Διοίκησης, Οικονοµική Ευρωστία, Μακροπρόθεσµη Επενδυτική Αξία, Ποιότητα Προσφερόµενων Προϊόντων και Υπηρεσιών, Εξωστρέφεια/Ανταγωνιστικότητα).

Το 20% των «top scorers» από κάθε κλάδο και το 50% των εταιρειών που πέρυσι είχαν ανακηρυχθεί ως οι πρώτοι ανά κλάδο δημιούργησαν την τελική βάση των εταιρειών για τη β’ φάση της έρευνας.

Στη συνέχεια καταρτίστηκε λίστα µε τις εταιρείες αυτές και κλήθηκαν εκ νέου τα στελέχη των 319 εταιρειών να επιλέξουν το Top 20 των καλύτερων εταιρειών στην Ελλάδα, λαµβάνοντας, πάντα, υπόψη τα εννέα κριτήρια. Μετά την επεξεργασία των αποτελεσµάτων της β’ φάσης, προέκυψε η λίστα Most Admired Companies 2019 (λόγω ισοψηφίας µερικών εξ αυτών, αναδείχτηκαν 41 εταιρείες στις 20 πρώτες θέσεις).

Στοιχεία Κατάταξης

Κατάταξη 12
Προηγούμενη Kατάταξη 12
Τομέας FOOD & DRINK
Κατάταξη Κλάδου 6
Προηγούμενη Κατάταξη Κλάδου 11

About ΚΡΙ – ΚΡΙ Βιομηχανία Γάλακτος A.B.E.E.

Με ένα μεγάλο επενδυτικό πλάνο ύψους 27 εκατ. ευρώ προχωρά η ΚΡΙ-ΚΡΙ για την επόμενη τριετία, με στόχο να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα και να κερδίσει μερίδιο στην αγορά εντός και εκτός Ελλάδας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η εταιρεία, από τα 27 εκατ. ευρώ, τα 12 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της μονάδας της ΚΡΙ-ΚΡΙ, 6 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των γραμμών παραγωγής, 5 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία μονάδας βιοαερίου, η οποία θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια από την επεξεργασία των υγρών αποβλήτων του εργοστασίου και 4 εκατ. ευρώ για την αντικατάσταση παλαιών μηχανημάτων. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η θέση της εταιρείας στην κατηγορία γιαουρτιού ιδιωτικής ετικέτας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ένα στα τέσσερα γιαούρτια που καταναλώνονται στη χώρα –επώνυμα και μη– έχουν παραχθεί από την ΚΡΙ-ΚΡΙ. Το 2018, οι εξαγωγές γιαουρτιού διαμορφώθηκαν σε 29,8 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη το πρώτο εξάμηνο του 2019 σημείωσαν αύξηση 35,8% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2018.