10

ΠΛΑΙΣΙΟ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Τομέας RETAIL
Industry Ranking 4
Previews top # Ranking 17

ABOUT ΠΛΑΙΣΙΟ

Οι εξελίξεις κατά την περίοδο της καραντίνας ήταν πρωτόγνωρες για όλες τις επιχειρήσεις και εξαίρεση δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν οι εταιρείες τεχνολογίας.  Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, το Πλαίσιο κλήθηκε να διαχειριστεί δεκαπλάσιο αριθμό παραδόσεων, 32.000 κλήσεις την ημέρα, 7,7 εκατομμύρια επισκέψεις στο site plaisio.gr και 330.000 παραγγελίες, μέσα σε μόλις δυο-τρεις μέρες από την εκκίνηση του lockdown.

Η Πλαίσιο στηρίχθηκε στην μεγάλη επένδυση ύψους 38 εκατ. ευρώ, η οποία αφορά τα δύο logistics centers  σε Μαγούλα και Μάνδρα Αττικής αντίστοιχα, αλλά και στον ιδιόκτητο στόλο που μετράει 90 φορτηγά και κατάφερε όχι μόνο να αντεπεξέλθει στην εκρηκτική ζήτηση, αλλά και να παραδώσει άμεσα (το 90% των παραγγελιών παραδόθηκαν σε 2-3 μέρες από την ημέρα καταχώρησης της παραγγελίας).

Η Πλαίσιο επενδύει για την επόμενη μέρα στην πολυκαναλική προσέγγιση, με αιχμή του δόρατος τo ψηφιακό κανάλι, καθώς είναι το μοντέλο που θα επικρατήσει στο μέλλον και η εταιρεία εφάρμοσε από πολύ νωρίς στην Ελληνική αγορά.