#10 ΠΛΑΙΣΙΟ

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Για την κατάρτιση της λίστας πραγματοποιήθηκε έρευνα σε συνεργασία µε τη διεθνή εταιρεία παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συµβουλευτικών υπηρεσιών KPMG. Για την υλοποίηση της πρώτης φάσης επιλέχθηκαν 370 εταιρείες, ο ετήσιος τζίρος (2018) των οποίων ήταν άνω των 50 εκατ. ευρώ και οι οποίες ομαδοποιήθηκαν ανά κλάδο αγοράς (συνολικά 9 κλάδοι).

Πάνω από 1.500 κορυφαία στελέχη των εταιρειών (CEOs, CFOs, COOs, γενικοί διευθυντές, marketing managers, εμπορικοί διευθυντές, HR directors, sales directors και corporate communication managers) συμμετείχαν στην έρευνα, επιλέγοντας τις καλύτερες εταιρείες του κλάδου τους µε γνώµονα τα εννέα κριτήρια του Fortune (Καινοτοµία, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναµικού, Διαχείριση Εταιρικών Πόρων, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Χαρακτηριστικά – Ποιότητα Διοίκησης, Οικονοµική Ευρωστία, Μακροπρόθεσµη Επενδυτική Αξία, Ποιότητα Προσφερόµενων Προϊόντων και Υπηρεσιών, Εξωστρέφεια/Ανταγωνιστικότητα).

Το 20% των «top scorers» από κάθε κλάδο και το 50% των εταιρειών που πέρυσι είχαν ανακηρυχθεί ως οι πρώτες ανά κλάδο δημιούργησαν την τελική βάση των εταιρειών για τη β’ φάση της έρευνας. 

Στη συνέχεια καταρτίστηκε λίστα µε τις εταιρείες αυτές και κλήθηκαν εκ νέου τα στελέχη των 370 εταιρειών να επιλέξουν το Top 20 των καλύτερων εταιρειών στην Ελλάδα, λαµβάνοντας πάντα υπόψη τα εννέα κριτήρια. Μετά την επεξεργασία των αποτελεσµάτων της β’ φάσης, προέκυψε η λίστα Most Admired Companies 2020 (λόγω ισοψηφίας µερικών εξ αυτών, αναδείχτηκαν 27 εταιρείες στις 20 πρώτες θέσεις).​

Στοιχεία Κατάταξης

Κατάταξη 10
Προηγούμενη Kατάταξη 17
Τομέας RETAIL
Κατάταξη Κλάδου 4

About ΠΛΑΙΣΙΟ

Οι εξελίξεις κατά την περίοδο της καραντίνας ήταν πρωτόγνωρες για όλες τις επιχειρήσεις και εξαίρεση δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν οι εταιρείες τεχνολογίας.  Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, το Πλαίσιο κλήθηκε να διαχειριστεί δεκαπλάσιο αριθμό παραδόσεων, 32.000 κλήσεις την ημέρα, 7,7 εκατομμύρια επισκέψεις στο site plaisio.gr και 330.000 παραγγελίες, μέσα σε μόλις δυο-τρεις μέρες από την εκκίνηση του lockdown.

Η Πλαίσιο στηρίχθηκε στην μεγάλη επένδυση ύψους 38 εκατ. ευρώ, η οποία αφορά τα δύο logistics centers  σε Μαγούλα και Μάνδρα Αττικής αντίστοιχα, αλλά και στον ιδιόκτητο στόλο που μετράει 90 φορτηγά και κατάφερε όχι μόνο να αντεπεξέλθει στην εκρηκτική ζήτηση, αλλά και να παραδώσει άμεσα (το 90% των παραγγελιών παραδόθηκαν σε 2-3 μέρες από την ημέρα καταχώρησης της παραγγελίας).

Η Πλαίσιο επενδύει για την επόμενη μέρα στην πολυκαναλική προσέγγιση, με αιχμή του δόρατος τo ψηφιακό κανάλι, καθώς είναι το μοντέλο που θα επικρατήσει στο μέλλον και η εταιρεία εφάρμοσε από πολύ νωρίς στην Ελληνική αγορά.