#10 Mercedes – Benz Ελλάς

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Για την κατάρτιση της λίστας πραγματοποιήθηκε έρευνα, σε συνεργασία µε τη διεθνή εταιρεία παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συµβουλευτικών υπηρεσιών KPMG.

Για την υλοποίηση της πρώτης φάσης επιλέχθηκαν 315 εταιρείες, των οποίων ο ετήσιος τζίρος (2016) ήταν άνω των 50 εκατ. ευρώ, και οι οποίες ομαδοποιήθηκαν ανά κλάδο της αγοράς (συνολικά 9 κλάδοι).

Πάνω από 1.700 κορυφαία στελέχη των εταιρειών (CEOs, CFOs, COOs, γενικοί διευθυντές, marketing managers, εμπορικοί διευθυντές, HR Directors, Sales Directors και Corporate Communication Managers) συμμετείχαν στην έρευνα επιλέγοντας τις καλύτερες εταιρείες του κλάδου τους, µε γνώµονα τα εννέα κριτήρια του Fortune (Καινοτοµία, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναµικού, Διαχείριση Εταιρικών Πόρων, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Χαρακτηριστικά-Ποιότητα Διοίκησης, Οικονοµική Ευρωστία, Μακροπρόθεσµη Επενδυτική Αξία, Ποιότητα Προσφερόµενων Προϊόντων και Υπηρεσιών, Εξωστρέφεια/Ανταγωνιστικότητα).

Το 20% των «top scorers» από κάθε κλάδο και το 50% των εταιρειών που πέρυσι είχαν ανακηρυχθεί ως οι πρώτοι ανά κλάδο δημιούργησαν την τελική βάση των 64 εταιρειών για τη β’ φάση της έρευνας.

Στη συνέχεια καταρτίστηκε λίστα µε τις εταιρείες αυτές και κλήθηκαν εκ νέου τα στελέχη των 315 εταιρειών να επιλέξουν το Top 20 των καλύτερων εταιρειών στην Ελλάδα, λαµβάνοντας, πάντα, υπόψη τα εννέα κριτήρια.

Μετά την επεξεργασία των αποτελεσµάτων της β’ φάσης, προέκυψε η λίστα Most Admired Companies 2018 (λόγω ισοψηφίας µερικών εξ αυτών, αναδείχτηκαν 45 εταιρείες στις 20 πρώτες θέσεις).

Στοιχεία Κατάταξης

Κατάταξη 10
Προηγούμενη Kατάταξη 16
Τομέας COMMERCE
Κατάταξη Κλάδου 1
Προηγούμενη Κατάταξη Κλάδου 1

About Mercedes – Benz Ελλάς

Η Mercedes-Benz, στην ελληνική αγορά κατέκτησε το 2017 για τέταρτη συνεχή χρονιά την πρώτη θέση μεταξύ των premium κατασκευαστών, με 3.920 ταξινομήσεις επιβατηγών, σημειώνοντας μερίδιο αγοράς 4,5%. Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Mercedes-Benz έκοψε πρώτη το νήμα στις πωλήσεις ελαφρών επαγγελματικών, στην κατηγορία των μεσαίων και μεγάλων vans (Vito & Sprinter). Σε διεθνές επίπεδο, το brand Mercedes αύξησε την εμπορική του αξία κατά 10%, φτάνοντας τα 47,8 δισ. δολάρια. Τον Σεπτέμβριο η μητρική εταιρεία ανακοίνωσε ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο επέκτασης στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, δημοσιοποιώντας το πλάνο για την παραγωγή κάθε μοντέλου της και σε ηλεκτρικές εκδόσεις έως το 2022. Ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας, Γιάννης Καλλίγερος, αναφέρει σχετικά:

«Η σημαντική βελτίωση φέτος της Mercedes-Benz Ελλάς στην κατάταξη της λίστας Most Admired Companies του Fortune αποτελεί για εμάς μεγάλη χαρά και τιμή. Και αυτό διότι τα στελέχη που συμμετείχαν στην έρευνα αναγνωρίζουν ότι δεν είμαστε μία εταιρεία που απλώς πουλάει αυτοκίνητα. Το όραμά μας να διαμορφώνουμε τις τάσεις στην ελληνική αγορά γίνεται πραγματικότητα με τη δέσμευση καθενός να κάνει τη διαφορά. Εκπροσωπούμε τη μάρκα-εφευρέτη της αυτοκίνησης, η οποία σήμερα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αυτοκίνηση του μέλλοντος, με διαφορετικότητα στη σκέψη και την προσέγγιση, με καινοτόμες λύσεις και τεχνολογίες. Προσφέρουμε εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, σύμβολα της ασφάλειας, της άνεσης και της καινοτομίας, ενώ τα συνοδεύουμε με πλήθος χρήσιμων, ανθρωποκεντρικών υπηρεσιών. Πέραν αυτού, όμως, η Mercedes-Benz δραστηριοποιείται πάντοτε με γνώμονα την Εταιρική Υπευθυνότητα, δίνοντας έμφαση στους εργαζόμενους, στη χώρα, στους πελάτες, στο περιβάλλον, με επιστέγασμα την ακεραιότητα».