#9 Vodafone Eλλάδας

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Για την κατάρτιση της λίστας πραγματοποιήθηκε έρευνα, σε συνεργασία µε τη διεθνή εταιρεία παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συµβουλευτικών υπηρεσιών KPMG.

Για την υλοποίηση της πρώτης φάσης επιλέχθηκαν 315 εταιρείες, των οποίων ο ετήσιος τζίρος (2016) ήταν άνω των 50 εκατ. ευρώ, και οι οποίες ομαδοποιήθηκαν ανά κλάδο της αγοράς (συνολικά 9 κλάδοι).

Πάνω από 1.700 κορυφαία στελέχη των εταιρειών (CEOs, CFOs, COOs, γενικοί διευθυντές, marketing managers, εμπορικοί διευθυντές, HR Directors, Sales Directors και Corporate Communication Managers) συμμετείχαν στην έρευνα επιλέγοντας τις καλύτερες εταιρείες του κλάδου τους, µε γνώµονα τα εννέα κριτήρια του Fortune (Καινοτοµία, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναµικού, Διαχείριση Εταιρικών Πόρων, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Χαρακτηριστικά-Ποιότητα Διοίκησης, Οικονοµική Ευρωστία, Μακροπρόθεσµη Επενδυτική Αξία, Ποιότητα Προσφερόµενων Προϊόντων και Υπηρεσιών, Εξωστρέφεια/Ανταγωνιστικότητα).

Το 20% των «top scorers» από κάθε κλάδο και το 50% των εταιρειών που πέρυσι είχαν ανακηρυχθεί ως οι πρώτοι ανά κλάδο δημιούργησαν την τελική βάση των 64 εταιρειών για τη β’ φάση της έρευνας.

Στη συνέχεια καταρτίστηκε λίστα µε τις εταιρείες αυτές και κλήθηκαν εκ νέου τα στελέχη των 315 εταιρειών να επιλέξουν το Top 20 των καλύτερων εταιρειών στην Ελλάδα, λαµβάνοντας, πάντα, υπόψη τα εννέα κριτήρια.

Μετά την επεξεργασία των αποτελεσµάτων της β’ φάσης, προέκυψε η λίστα Most Admired Companies 2018 (λόγω ισοψηφίας µερικών εξ αυτών, αναδείχτηκαν 45 εταιρείες στις 20 πρώτες θέσεις).

FILE PHOTO: FILE PHOTO: Branding hangs outside a Vodafone shop in Oxford, Britain, May 16, 2017. REUTERS/Toby Melville/File Photo

Στοιχεία Κατάταξης

Κατάταξη 9
Προηγούμενη Kατάταξη -
Τομέας TECHNOLOGY
Κατάταξη Κλάδου 2
Προηγούμενη Κατάταξη Κλάδου 5

About Vodafone Eλλάδας

Η Vodafone Ελλάδας είναι μέλος του Ομίλου Vodafone, ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους τηλεπικοινωνιών στον κόσμο, και λειτουργεί ως καταλύτης στην αγορά.

Με μοναδική τεχνογνωσία και ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό, η Vodafone επενδύει στις πιο σύγχρονες και ανθεκτικές στο μέλλον ψηφιακές υποδομές, στηρίζει με αξιοπιστία τις ανάγκες ιδιωτών και επιχειρήσεων και συμβάλλει ενεργά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη στη χώρα.

Στα 26 χρόνια δραστηριοποίησης της στην Ελλάδα, η Vodafone οδηγεί την αγορά μπροστά και συνεχίζει να συνεισφέρει σε καινοτομία, υλοποιώντας ένα στρατηγικό πλάνο για επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ έως το 2020, σε δίκτυα νέας γενιάς και νέες τεχνολογίες. Νωρίτερα, από το 2008 έως το 2015, η Vodafone επένδυσε περισσότερα από 1,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

Ο Χάρης Μπρουμίδης, Πρόεδρος και CEO της Vodafone Ελλάδας, αναφέρει:

«Η Vodafone έχει ένα σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα στην Ελλάδα. Εργαζόμαστε καθημερινά έχοντας ξεκάθαρο στόχο να συνδέουμε τους ανθρώπους ώστε να ζουν καλύτερα σήμερα και στο μέλλον, συνεισφέροντας στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας. Με σημαντικές επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, πρωτοποριακές υπηρεσίες και προσήλωση στην εξαιρετική εμπειρία εξυπηρέτησης, η Vodafone οδηγεί την αγορά των τηλεπικοινωνιών μπροστά ως στρατηγικός επενδυτής και καταλύτης. Επιπλέον, ξεχωρίζει ως εταιρεία που αναλαμβάνει δράση για την προώθηση της ισότητας και της διαφορετικότητας, την ενδυνάμωση των νέων και την κλιματική αλλαγή, ενώ μέσω του Ιδρύματος Vodafone αξιοποιεί τις τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών ώστε να συνεισφέρει στην κοινωνία με προγράμματα που προάγουν την υγεία, την εκπαίδευση και την  κοινωνική ενσωμάτωση. Η αναγνώρισή μας στη λίστα Most Admired Companies μας κινητοποιεί ακόμη περισσότερο, ώστε να ενισχύσουμε την προσπάθειά μας για τη διαμόρφωση ενός καλύτερου, πιο συναρπαστικού μέλλοντος για όλους».