14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

«ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

MPW Summit 2022

Κορυφαίοι επιχειρηματικοί ηγέτες, επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και της κυβέρνησης, έδωσαν δυναμικά το «παρών» στο Most Powerful Women Summit, που πραγματοποιήθηκε από το Fortune Greece την Πέμπτη 14 Απριλίου και έστειλαν από το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος ένα ηχηρό μήνυμα: Ότι ο κρίσιμος παράγοντας της προόδου, οι προϋποθέσεις του inclusive growth και της κοινωνικής συνοχής, βρίσκονται στη συστράτευση όλων εκείνων που έχουμε τις ίδιες αρχές, τις ίδιες αξίες και τα ίδια ιδανικά.

Βρίσκεται, δηλαδή, στην συστράτευση όλων όσων έχουμε μια ανθρωπιστική προσέγγιση στις εξελίξεις.

Αφορμή για το ετήσιο Most Powerful Women Summit, είναι η λίστα που κάθε χρόνο καταρτίζει το Fortune, με 30 αντιπροσωπευτικές γυναίκες, επικεφαλής επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, εκπροσωπούν σημαντικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, ξεχωρίζουν με τη δουλειά, τις αποφάσεις, την κοινωνική και εταιρική τους επιρροή.

Οκτώ ώρες γεμάτες διάδραση, έμπνευση και σπουδαίες τοποθετήσεις που βοήθησαν να εξερευνήσουμε τις «σταθερές» της νέας αβεβαιότητας και το ρόλο μας μέσα στο νέο τοπίο που διαμορφώνουν οι εξελίξεις.

Το MPW Summit για το 2022 εστίασε στους παρακάτω άξονες:

 1. What it takes to be in charge:
  Η ηγεσία και οι γυναίκες σε ανώτατες διοικητικές θέσεις.
 2. Connected:
  Πώς διαμορφώνεται μια ανοιχτή ψηφιακή κοινωνία, που θα μας χωράει όλους
 3. Empower women to foster economy:
  Ισχυρή γυναικεία επιχειρηματικότητα σημαίνει μια πιο δυναμική και εξωστρεφή ελληνική οικονομία, με απτά οφέλη για το σήμερα και το αύριο της Ελλάδας.
 4. Women Empowerment:
  Η κατάρτιση και η εκπαίδευση των γυναικών, η κατάργηση των έμφυλων διακρίσεων, η ενίσχυση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων, η επίτευξη ισορροπίας ανάμεσα στην οικογενειακή και την επαγγελματική ζωή, η μάχη ενάντια στα στερεότυπα και οι δραστικές πολιτικές προς την κατεύθυνση της χρηματοδότησης των γυναικών επιχειρηματιών.
 5. A crisis is a terrible thing to waste:
  Τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η πανδημία στην αγορά εργασίας και οι ευκαιρίες που προκύπτουν με άξονες την ενσυναίσθηση, την ποικιλομορφία, τη συναισθηματική νοημοσύνη.

Δείτε όλα τα βίντεο από το συνέδριο ανά θεματική ενότητα ΕΔΩ και στο κανάλι του Fortune στο Youtube.
Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από το MPW Summit 2022.

AGENDA

14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

SPEAKERS

CO-CHAIRS MPW SUMMIT

MODERATORS

PARTNERS

OUR FIRST STRATEGIC PARTNERS
SUPPORTERS

VENUE

«Ελληνικός Κόσμος» Κέντρο Πολιτισμού
Πειραιώς 254, Ταύρος
Αττική, 17778

 

 

CONTACT US

Tέτα Μάη
Chief Revenue Officer
tmai@forwardmedia.gr

Τάνια Σουγιουλτζή
Project Manager
tsougioultzi@forwardmedia.gr