Τα «100+ ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα» της Choose που απαντούν στις σύγχρονες προκλήσεις της επικοινωνίας

Τα «100+ ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα» της Choose που απαντούν στις σύγχρονες προκλήσεις της επικοινωνίας
Με παρουσία σε πάνω από 13 κλάδους της οικονομίας και στελεχωμένη από εξειδικευμένους και έμπειρους επαγγελματίες, η Choose αναδεικνύεται σε μια από τις πιο σημαντικές εταιρείες στον χώρο της Επικοινωνίας, της Συμβουλευτικής και του Ψηφιακού Μετασχηματισμού στην Ελλάδα.

Η επικοινωνία συχνά αποκαλείται τέχνη, ωστόσο στην πραγματικότητα θυμίζει αρκετά το σκάκι, όπου για να κερδίσεις πρέπει να έχεις στρατηγική, ευελιξία και αφοσίωση στον στόχο. Η Choose Strategic Communications Partner, επιλέγοντας προσεκτικά το ανθρώπινο δυναμικό της και επενδύοντας στη διαρκή διεύρυνση και εμβάθυνση των υπηρεσιών που παρέχει, κερδίζει την παρτίδα διαγράφοντας μια επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία.

Μιλώντας στο Fortune Greece, η γενική διευθύντρια της εταιρείας, Κική Κανέλλου, αποκαλύπτει ότι πίσω από τη δυναμική παρουσία της Choose κρύβεται μια μεγάλη, «ετοιμοπόλεμη» ομάδα υψηλής εξειδίκευσης σε πολλαπλούς τομείς.

Η Choose έχει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στον απαιτητικό χώρο της επικοινωνίας. Δώστε μας μια σύντομη ιστορική αναδρομή της εταιρείας.

Η Choose Strategic Communications Partner, μετά τη δυναμική της επανεκκίνηση το 2013, εισήλθε σε τροχιά ανάπτυξης και τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε στην πιο δημιουργική φάση της μέχρι τώρα πορείας μας. Από την πρώτη στιγμή η μεγαλύτερη επένδυσή μας ήταν στην ομάδα μας, την οποία αποκαλούμε «chosen fighters», γιατί είναι πάντοτε ετοιμοπόλεμη.

Δεν θα μπορούσε να συμβαίνει διαφορετικά άλλωστε, καθώς η προσέγγισή μας ως σύγχρονης εταιρείας Επικοινωνίας, Συμβουλευτικής και Ψηφιακού Μετασχηματισμού είναι 360ο, κάτι που απαιτεί διαρκή εγρήγορση και στρατηγική σκέψη. Πυξίδα μας είναι το τρίπτυχο «ετοιμότητα – αποτελεσματικότητα – τεκμηρίωση» και βασικό χαρακτηριστικό της εταιρείας είναι ότι αντιλαμβάνεται έγκαιρα τις αλλαγές, εξελίσσεται και μετασχηματίζεται διαρκώς. Επομένως, προσαρμόζεται στις νέες τάσεις και ανάγκες της αγοράς, και, τολμώ να πω, όχι απλώς ανταποκρίνεται, αλλά υπερβαίνει τις προσδοκίες των πελατών της. Ως αποτέλεσμα, έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη και την ευρύτερη αναγνώριση του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας για τις ολοκληρωμένες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που παρέχουμε.

«Η Choose δεν σταματά να εξελίσσεται και να μετασχηματίζεται».

Έχετε μια πολυσχιδή δραστηριότητα. Σε ποιους τομείς δραστηριοποιείστε;

Οι τρεις κύριοι πυλώνες στους οποίους δραστηριοποιούμαστε είναι η Συμβουλευτική, ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός και η Στρατηγική Επικοινωνίας, ενώ οι υπηρεσίες μας εκτείνονται σε περισσότερους από 13 κλάδους της οικονομίας, με κεντρικούς άξονες τον Τουρισμό, την Υγεία και την Ενέργεια. Η δραστηριότητά μας, βεβαίως, καλύπτει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε όλο το φάσμα της εξυπηρέτησης πελατών και πολιτών.

Η αλήθεια είναι ότι, ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχουμε επεκτείνει σημαντικά τους τομείς δραστηριοποίησής μας και φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε αυτή την πορεία, διευρύνοντας όχι μόνο το πελατολόγιο, αλλά και τις υπηρεσίες μας. Για κάθε τομέα στον οποίο παρέχουμε υπηρεσίες, φροντίζουμε να συνδυάζουμε την άριστη γνώση της αγοράς, όπως και τη σε βάθος ανάλυση ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων, για τον στρατηγικό σχεδιασμό εκστρατειών επικοινωνίας, που διακρίνονται για τις πρωτότυπες και δημιουργικές ιδέες τους. Αξιοποιούμε, φυσικά, στο έπακρο τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας.

Ποια είναι τα σημαντικότερα milestones και τα πιο αντιπροσωπευτικά projects που έχετε αναλάβει;

Κάθε project αποτελεί και μια νέα πρόκληση για εμάς, από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο και πάντα κάνουμε το extra mile. Από τις πιο σημαντικές συνεργασίες μας είναι αυτές με Διεθνείς Οργανισμούς, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς αναλάβαμε την επικοινωνία μιας σειράς πολιτικών και προγραμμάτων τους, μέσα από πρωτότυπες καμπάνιες ευαισθητοποίησης, καθώς και ψηφιακά εργαλεία.

Ένα, επίσης, ουσιαστικό και πολυεπίπεδο έργο είναι αυτό του 1555 του Υπουργείου Εργασίας. Οφείλω να πω ότι είναι ένα project στο οποίο αφιερώσαμε αμέτρητες ώρες σκληρής δουλειάς, όμως το κάναμε με όρεξη και πάθος, γιατί ο στόχος του, που είναι η απλούστευση και η αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών, έχει πραγματικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Συγκεντρώσαμε όλα τα διάσπαρτα κανάλια επικοινωνίας του υπουργείου και των φορέων του σε ένα πολυκαναλικό σημείο επαφής, καθοδηγώντας τη διαδικασία διαχείρισης αλλαγών μέσω τη μοντελοποίησης ποικίλων πληροφοριών και ροών εργασίας, καθώς και των υπηρεσιών και των λειτουργικών διαδικασιών.

Θα ήθελα, τέλος, να σταθώ στη εμπειρία και την εξειδίκευσή μας στον χώρο του Τουρισμού, με πλήθος ενεργειών επικοινωνίας για περιφέρειες και δήμους, οι οποίες προβάλλουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας στο εξωτερικό αλλά και στο πεδίο της Ενέργειας με πελάτες – ηγέτες όπως η ΔΕΠΑ, η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας και πολυεθνικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ΑΠΕ στη χώρα μας.

Η γενική διευθύντρια της Choose Strategic Communications Partner, Κική Κανέλλου.
Η γενική διευθύντρια της Choose Strategic Communications Partner, Κική
Κανέλλου.

Ποια στοιχεία θεωρείτε ότι σας ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό;

Έχουμε «100+ ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα»! Αναφέρομαι στο έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό μας, που λειτουργεί σε ευέλικτα και αποτελεσματικά σχήματα όλων των ειδικοτήτων, ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη, ώστε να καλύπτεται το μεγάλο εύρος υπηρεσιών που προσφέρουμε. Έχουμε μια ομάδα πολυπληθή, με έμπειρους συμβούλους και συνεργάτες, με ευρεία αναγνώριση στην αγορά, η οποία ενισχύεται διαρκώς με καταξιωμένους επαγγελματίες, ενώ το δημιουργικό μας τμήμα διαθέτει άτομα υψηλής αποτελεσματικότητας με πολυετή και επιτυχημένη διαδρομή στη διαφήμιση. Είτε πρόκειται για συμβουλευτική είτε για ολοκληρωμένη επικοινωνία, ψηφιακό μετασχηματισμό ή ESG, θέτουμε στην υπηρεσία του πελάτη μας ένα σύνολο συνεργατών, που θα τον υποστηρίξει σε κάθε βήμα.

Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής μας φιλοσοφίας η δέσμευση και η αφοσίωση προς τον πελάτη, η υπευθυνότητα για το έργο μας, καθώς και η ευελιξία, που μας επιτρέπει να αναγνωρίζουμε τις ευκαιρίες ανάπτυξης και να προσαρμοζόμαστε στις αλλαγές. Χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης, στη λογική της μακροπρόθεσμης συνεργασίας, σεβόμαστε τους πελάτες μας και ταυτόχρονα και τη δική μας υπογραφή σε κάθε έργο που αναλαμβάνουμε.

«Οι ανάγκες των ανθρώπων μας αναγνωρίζονται και η προσφορά τους ανταμείβεται».

Μιλήστε μας για το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας σας, τη βαρύτητα της συμπερίληψης στις αποφάσεις που αφορούν το τμήμα HR, και τα στοιχεία που θεωρείτε ότι σας καθιστούν εργοδότη επιλογής.

Η εταιρεία μας είναι ανοιχτή, χωρίς αποκλεισμούς λόγω φύλου, θρησκείας, εθνικότητας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού, και αποτελεί προτεραιότητά μας η καλλιέργεια μιας κουλτούρας σεβασμού, που διατρέχει κάθε πτυχή των μεταξύ μας σχέσεων. Είναι βαθιά πεποίθησή μας ότι, με τις κατάλληλες εργασιακές συνθήκες, κάθε εργαζόμενος μπορεί να αγγίξει το μέγιστο των δυνατοτήτων του. H Choose είναι οι άνθρωποί της και εξελίσσεται χάρη στην προσπάθεια και τη δημιουργικότητά τους, οπότε οι ανάγκες τους αναγνωρίζονται και η προσφορά τους ανταμείβεται, με ανταγωνιστικές απολαβές, μπόνους και άλλα προνόμια, όπως η ιδιωτική ασφάλιση και η τετραήμερη εργασία το καλοκαίρι, χωρίς μείωση αποδοχών.

Τα τελευταία χρόνια βλέπετε μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πελατών σας στη βιώσιμη ανάπτυξη; Πώς μπορείτε εσείς να ενισχύσετε το ESG στις υπηρεσίες που παρέχετε;

Η κλιματική κρίση έχει φέρει τους οργανισμούς και τις εταιρείες αντιμέτωπες με νέες και μεγάλες προκλήσεις. Δεν καλούνται μόνο να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, αλλά και να προσαρμόσουν τη δομή και τη λειτουργία τους στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDGs).

Η Choose προσφέρει στους πελάτες της ολοκληρωμένη και εξατομικευμένη υποστήριξη σε όλη την αλυσίδα του ESG: από το αρχικό assessment, σύμφωνα με τα εθνικά και διεθνή benchmarks του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιούνται, μέχρι τη μέτρηση του ανθρακικού αποτυπώματος και την εκπόνηση του ετήσιου Sustainability Report, ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα αναφοράς (GRRI, CSRD, SASB, TCFD κ.λπ.). Καλύπτουμε επίσης τομείς, οι οποίοι επεκτείνονται από τη συμμόρφωση με το κανονιστικό πλαίσιο που αυστηροποιείται διαρκώς και διαφέρει από κλάδο σε κλάδο, μέχρι το συνολικότερο ESG transformation της επιχείρησης, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία δομής βιωσιμότητας και τη συνολικότερη προσαρμογή της εταιρικής διακυβέρνησης, τη θέσπιση μετρήσιμων στόχων και KPIs, καθώς και την εκπαίδευση των εργαζομένων. Και, φυσικά, η Choose συμβάλλει αποφασιστικά ώστε εταιρείες και οργανισμοί να αξιοποιήσουν την προστιθέμενη αξία από τις επιδόσεις και τα επιτεύγματά τους στον τομέα της βιωσιμότητας.

Το δυναμικό της Choose αποτελείται από 100+ εξειδικευμένους και έμπειρους επαγγελματίες, εκ των οποίων το 70% είναι γυναίκες.
Το δυναμικό της Choose αποτελείται από 100+ εξειδικευμένους και έμπειρους επαγγελματίες, εκ των οποίων το 70% είναι γυναίκες.

Με ποιον τρόπο οι νέες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, αναδιαμορφώνουν τη δική σας επικοινωνιακή στρατηγική και πώς εφαρμόζετε τα οφέλη τους;

Παρακολουθούμε συστηματικά τις τάσεις της τεχνητής νοημοσύνης, διαμορφώνοντας διαρκώς τις υπηρεσίες μας, ώστε να παραμένουμε στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και να μεταφέρουμε τις αστείρευτες δυνατότητες του ΑΙ στους πελάτες μας, ανάλογα με τις δραστηριότητες και τις ανάγκες τους. Παράλληλα, η δημιουργική μας ομάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πειραματισμού και εκπαίδευσης με διάφορα εργαλεία AI.

Όλη αυτή η αξιοποίηση του ΑΙ μετουσιώνεται ήδη και σε λειτουργικές εφαρμογές. Ενδεικτικά αναφέρω το επιτυχημένο λανσάρισμα ενός virtual τουριστικού οδηγού, του «Olympian Land AI Guide» για την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και το καινοτόμο πρόγραμμα «ReView», που αναπτύσσουμε σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το «ReView» αναλύει, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, τις εντυπώσεις και τις αξιολογήσεις των επισκεπτών από ανοικτές πλατφόρμες τουριστικού ενδιαφέροντος και στη συνέχεια παράγει αυτοματοποιημένες προτάσεις για την προώθηση και την αναβάθμιση των τουριστικών προορισμών της χώρας.

Πρόσφατα πραγματοποιήσαμε μια μεγάλη έρευνα με τίτλο «AI Insights from Top Source Countries Visiting Greece» στις κύριες τουριστικές αγορές για τη χώρα μας, και τα ευρήματα μας αποκάλυψαν πολλά για τον τρόπο που το ΑΙ αλλάζει ήδη τον τρόπο που βιώνουμε τις ταξιδιωτικές εμπειρίες. Σε ό,τι αφορά στη χρήση AI στον τομέα της εξυπηρέτησης, βρισκόμαστε σε φάση διαμόρφωσης της υπηρεσίας 1555 μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, με στόχο την αυτοματοποίηση χρονοβόρων εργασιών όπως η απάντηση σε ερωτήσεις και η διαχείριση παραπόνων. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι υπάλληλοι μπορούν να επικεντρωθούν σε πιο σύνθετες εργασίες, που απαιτούν ανθρώπινη επαφή και οι πελάτες να λαμβάνουν ταχύτερες και αποτελεσματικότερες απαντήσεις.

Ποια είναι τα επιχειρηματικά σας σχέδια για το 2024;

Πρωτίστως να στηρίξουμε όποιον έχει επιχειρηματικά σχέδια! Συνεχίζουμε την επιτυχημένη συνταγή των προηγούμενων χρόνων, οπότε στοχεύουμε διαρκώς στην ανάπτυξη του πελατολογίου μας και το άνοιγμα σε νέες αγορές, ιδίως στους τομείς της συμβουλευτικής, του ψηφιακού μετασχηματισμού και της βιωσιμότητας. Η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό μας συνεχίζεται επίσης με ταχύτατους ρυθμούς, τόσο ως προς την εκπαίδευση της ομάδας μας, όσο και στην ενίσχυσή της με νέους συνεργάτες που θα συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων μας, με τις ικανότητες και την εμπειρία τους.

Συνεχής ενίσχυση Ανθρώπινου Δυναμικού

  • >100 εξειδικευμένοι και έμπειροι επαγγελματίες.
  • >80 σταθερές συνεργασίες με έμπειρους επαγγελματίες της αγοράς.
  • 20 χρόνια μέσος όρος εμπειρίας.
  • 70% γυναίκες.

Συνεχής παραγωγή και δημιουργικότητα. Tα τελευταία 4 χρόνια:

  • > 580 projects.
  • > 220 εταιρικές, προϊοντικές και κοινωνικές καμπάνιες.
  • > 250 εταιρικές & δημόσιες εκδηλώσεις.
  • > 320 προτάσεις στρατηγικής, εταιρικής ταυτότητας και δημιουργικού περιεχομένου.
  • Εκατοντάδες υλικά online και offline δημοσιότητας για τους πελάτες της Choose.
  • Συνεχής ανάπτυξη – Τα τελευταία χρόνια ο κύκλος εργασιών της Choose καταγράφει σταθερά αύξηση πάνω από 100% κάθε χρόνο, ενώ ανάλογη πορεία καταγράφουν και τα κέρδη προ φόρων.

*Το νέο τεύχος του Fortune Greece κυκλοφορεί από την Πέμπτη 21/12 στα περίπτερα. Δείτε τον χάρτη με τα σημεία πώλησης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: