Ποια είναι η Delivery Hero που εξαγόρασε την ελληνική startup InstaShop για το ποσό ρεκόρ των 360 εκατ. δολαρίων.

Ο γερμανικός όμιλος online delivery Delivery Hero, επιδιώκοντας να επωφεληθεί περαιτέρω από την έκρηξη των διαδικτυακών αγορών εν μέσω πανδημίας, απέκτησε την εφαρμογή παντοπωλείων InstaShop, μια ελληνική startup που δραστηριοποιείται στο Ντουμπάι, έναντι 360 εκατ. δολαρίων, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη.

Η InstaShop, εταιρεία με παρουσία στην αγορά περίπου πέντε χρόνια, εκτιμάται ότι διαθέτει μισό εκατομμύριο χρήστες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, το Μπαχρέιν, την Αίγυπτο και τον Λίβανο, όπου πραγματοποιεί παραδόσεις – εντός μιας ώρας – προϊόντων, από φρέσκα φρούτα και λαχανικά, μέχρι φαρμακευτικά προϊόντα και λουλούδια.

Η εξαγορά αποτελεί μέρος της ραγδαίας ανάπτυξης της Delivery Hero, η οποία πρόσφατα αντικατέστησε την εταιρεία πληρωμών Wirecard στον γερμανικό δείκτη Dax 30 των blue chip, ενώ σχεδιάζει περαιτέρω διείσδυση στο delivery του ηλεκτρονικού εμπορίου, τομέας που εκτιμάται ότι θα αξίζει τα 450 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Παράλληλα η κίνηση αυτή αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης» στο ελληνικό επιχειρηματικό ταλέντο, ενώ πιστοποιεί ότι το οικοσύστημα πλέον έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, με αρκετές εταιρείες υπό Έλληνες ιδρυτές να σημειώσουν καλές επιδόσεις και σε άλλες χώρες του εξωτερικού, διατηρώντας ένα σημαντικό κομμάτι κυρίως στον τομέα του R&D και της τεχνολογικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, δημιουργώντας έτσι θέσεις εργασίας με υπεραξία. Στο ίδιο μοτίβο κινούνται και πολλά επενδυτικά σχήματα με Έλληνες διαχειριστές, που παρακολουθούν και επενδύουν σε ενδιαφέρουσες ομάδες Ελλήνων και εκτός Ελλάδος, είτε που έχουν φύγει πρόσφατα, είτε που βρίσκονται αρκετά χρόνια στο εξωτερικό, και συνδέουν τη δραστηριότητά τους με την ελληνική οικονομία. Πολλοί από αυτούς συνδέονται με πολύ καλά πανεπιστήμια, όπως το MIT, το Stanford ή το Imperial. Άλλοι συνδέονται με πολύ καλές εταιρείες ή ερευνητικά εργαστήρια εταιρειών, όπως το Intel Labs.

Διαβάστε τη συνέχεια στο FortuneGreece.com

Tάσος Ζάχος, Εditor in Chief Fortune Greece

IN CASE YOU MISSED IT

STAY CONNECTED
Ακολουθήστε μας στο facebook Ακολουθήστε μας στο Twitter Ακολουθήστε μας στο YouTube Ακολουθήστε μας στο LinkedIne
© FORTUNE 2020. All rights Reserved.