Εξωφρενικοί μισθοί για πρακτική άσκηση

Εξωφρενικοί μισθοί για πρακτική άσκηση

Δέκα εταιρείες που «χρυσοπληρώνουν»  τους ασκούμενούς τους - Δεν θα πιστεύετε τα συγκεκριμένα ποσά. 

Η πρακτική άσκηση αποτελεί μια σημαντική στιγμή για κάθε νέο εργαζόμενο. Πώς θα σας φαινόταν , λοιπόν, μια πρακτική άσκηση που θα σας προσέφερε απαιτητικές προκλήσεις, όπου η δουλειά σας θα είχε αντίκτυπο στον αληθινό κόσμο, με ανοιχτή πρόσβαση στα ηγετικά στελέχη της επιχείρησης, πολύ καλά έσοδα και, γιατί όχι, δωρεάν φαγητό;

Tο site Glassdoor, που ειδικεύεται σε θέματα εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε την ετήσια λίστα του με τις κορυφαίες εταιρείες για πρακτική άσκηση.

Το Glassdoor ζήτησε από τους ασκούμενους να αξιολογήσουν, ανώνυμα, την κάθε εταιρεία. Μεταξύ των ερωτήσεων, το site ζήτησε από τους ασκούμενους να απαντήσουν και για το ύψος των αποδοχών τους. Σύμφωνα με τις απαντήσεις, οι μέσες μηνιαίες αποδοχές για τις 10 πρώτες από αυτές κυμαίνονται μεταξύ 1.722 και 7.214 δολαρίων.

Η έρευνα δεν διακρίνει μεταξύ πτυχιούχων ή τελειόφοιτων φοιτητών, οπότε τα νούμερα θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερα αν οι εταιρείες διαχώριζαν μισθολογικά τις δύο κατηγορίες ασκούμενων.

Οι περισσότερες εταιρείες που δέχονται άτομα για πρακτική εργασία στις ΗΠΑ βρίσκονται στη Νέα Υόρκη (2.500), ενώ ακολουθούν το Σαν Φρανσίσκο (1.500) και το Λος Άντζελες (1.400).