«Φρούριο» το Σότσι

«Φρούριο» το Σότσι
Photo:

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες – Δείτε τις φωτό.

Πρωτοφανή είναι τα μέτρα ασφαλείας για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας – ένα θέρετρο που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του κυρίως μουσουλμανικού Βόρειου Καυκάσου.

Εκατοντάδες χιλιάδες αστυνομικοί περιπολούν ασταμάτητα προς αναζήτηση υπόπτων, ενώ τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Οι υπηρεσίες ασφαλείας τοποθέτησαν στο Σότσι περίπου 5500 κάμερες παρακολούθησης. Στη διάρκεια της Ολυμπιάδας την ασφάλεια θα εγγυάται μια ειδική ομάδα, αποτελούμενη από 1500 υπαλλήλους των πρώτων βοηθειών και των δυνάμεων πυρόσβεσης, περίπου 100 οχήματα, μεταξύ αυτών τέσσερα ελικόπτερα και πέντε πλοία καθώς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Διαβάστε επίσης: It’s Sochi-time!

Στο μεταξύ η αμερικανική υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι απαγορεύει προσωρινά στις επιβατικές πτήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Ρωσία να μεταφέρουν οι επιβάτες υγρά, τζελ ή σπρέι στην καμπίνα των αεροσκαφών.

Η οδηγία αυτή ήρθε μια ημέρα αφότου η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών εξέδωσε προειδοποίηση προς τις αρχές ορισμένων αεροδρομίων όπως επίσης και σε αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις προς τη Ρωσία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να ελέγχουν τα σωληνάρια με τις συσκευασίες οδοντόπαστας που φέρουν επιβάτες καθώς αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως συστατικά για την τοποθέτηση βόμβας μέσα στα αεροπλάνα.

Διαβάστε σχετικά: Οι ΗΠΑ φοβούνται επιθέσεις με βόμβες – οδοντόκρεμες!

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει την «τεράστια πρόκληση» να αποτρέψει οποιαδήποτε επίθεση κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον κάνει τα πάντα για να βοηθήσει στην προστασία των αθλητών.

«Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους Ρώσους, τόσο στο επίπεδο της επιβολής του νόμου , όσο και στις στρατιωτικές και μυστικές υπηρεσίες», δήλωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης στο NBC.
«Είμαστε συνεχώς σε συνεργασία μαζί τους για να εξασφαλιστεί ότι όχι μόνο οι αθλητές μας , αλλά και όλοι εκείνοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τους Αγώνες θα έχουν ασφάλεια», συμπλήρωσε.

Δείτε τις φωτογραφίες από το Σότσι