Γιατί το Netflix θέλει ένα κομμάτι από την «ψηφιακή πίτα» των βιντεοπαιχνιδιών;

Γιατί το Netflix θέλει ένα κομμάτι από την «ψηφιακή πίτα» των βιντεοπαιχνιδιών;
(FILES) In this file ilustration photo taken on March 31, 2020 a computer and a mobile phone screen display the Netflix logo in Arlington, Virginia. - Netflix on March 3, 2021 added a "Fast Laughs" feature to its iPhone app, serving up comic clips in rapid fire, in a move taking on the popular video app TikTok. (Photo by Olivier DOULIERY / AFP) Photo: AFP
Τα κέρδη της ψηφιακής ψυχαγωγίας είναι σίγουρα υπέρογκα. Ποιος τομέας όμως κατέχει τα πρωτεία;

Όταν το Netflix ανακοίνωσε την είσοδό του στην αγορά του gaming την περασμένη εβδομάδα, δεν εξέπληξε όσους παρακολουθούν την εταιρεία.

Λαμβάνοντας υπόψη τη διαρκώς αυξανόμενη δημοτικότητα των βιντεοπαιχνιδιών, τόσο εν κινήσει όσο και στο σπίτι, είναι λογικό για τον κολλοσό του streaming να προβεί σε αυτή την ενέργεια. «Κερδίζουμε χρόνο στην οθόνη του καταναλωτή, τόσο στα κινητά όσο και στην τηλεόραση. Ανταγωνιζόμαστε – και χάνουμε – από το Fortnite περισσότερο από το HBO», είχε πει η εταιρεία το 2019, στο απόγειο της έκρηξης του Fortnite.

Όμως το gaming δεν είναι μόνο αγαπημένο χόμπι εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Eίναι επίσης ένας από τους μεγαλύτερους τομείς της ψηφιακής ψυχαγωγίας.

Ποιο κομμάτι κερδών της «ψηφιακής πίτας» λοιπόν διεκδικεί το Netflix;

Πηγή: Statista