Οι 20 πιο ισχυρές Ελληνίδες στις επιχειρήσεις

Οι 20 πιο ισχυρές Ελληνίδες στις επιχειρήσεις

Βρίσκονται στο τιμόνι ισχυρών εταιρειών, κατέχουν θέσεις - κλειδιά και αποδεικνύουν γιατί η κορυφή δεν είναι μόνο γένους ανδρικού.

Από την Πέννυ Κούτρα

Ρεπορτάζ: Τάσος Ζάχος, Πέννυ Κούτρα, Απόστολος Μαγγηριάδης

Ειδικός Σύμβουλος: Πάνος Μιχαλόπουλος

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ δεν έχει γένος, υποστηρίζουν οι είκοσι γυναίκες επιχειρηματίες και ανώτατα στελέχη εταιρειών, που παρουσιάζονται στη λίστα του Fortune. Με τη δραστηριότητά τους υποστηρίζουν εξάλλου αυτή τη θέση, και «διασκεδάζουν» τις στατιστικές που καταδεικνύουν «έλλειμμα» γυναικείας ηγεσίας.

Επικεφαλής σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς, αυτοδημιούργητες ή άξιες διάδοχοι, επιχειρούν με ταλέντο, γνώση, τόλμη και αρχές. Αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μέρος των γυναικών που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στις επιχειρήσεις και επιλέχθηκαν τόσο με ποσοτικά όσο και με ποιοτικά κριτήρια.

Η λίστα καταρτίστηκε με βάση α) το οικονομικό μέγεθος και την σημασία της επιχείρησης που διευθύνουν ή εκπροσωπούν οι συγκεκριμένες γυναίκες, β) την ευρωστία και την κατεύθυνση της επιχείρησης: εξωστρέφεια, καινοτομία, δυναμικότητα, γ) το βιογραφικό και τα προσωπικά επιτεύγματα κάθε μιας εξ’αυτών και δ) την εταιρική και κοινωνική τους επιρροή.

*Χορηγία: Lamda Development, Golden Hall

** H λίστα δημοσιεύεται στο περιοδικό Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα – H παρουσίαση γίνεται αλφαβητικά.