Οι συνδρομητικές πλατφόρμες που “ροκάνισαν” την δημοφιλία του Netflix

Οι συνδρομητικές πλατφόρμες που “ροκάνισαν” την δημοφιλία του Netflix
(FILES) In this file ilustration photo taken on March 31, 2020 a computer and a mobile phone screen display the Netflix logo in Arlington, Virginia. - Netflix on March 3, 2021 added a "Fast Laughs" feature to its iPhone app, serving up comic clips in rapid fire, in a move taking on the popular video app TikTok. (Photo by Olivier DOULIERY / AFP) Photo: AFP
Μέσα στην πανδημία το Netflix αναδείχθηκε ως η πιο αγαπημένη συνδρομητική πλατφόρμα. Ωστόσο, αυτό άλλαξε σύντομα.

Μέχρι πρόσφατα το Netflix ήταν συνώνυμο με το streaming σε όλο τον κόσμο, όμως παρόλο που εξακολουθεί να υπερηφανεύεται για τον υψηλότερο αριθμό συνδρομητών, η δημοτικότητά του μειώθηκε κατά τη διάρκεια του έτους λόγω της αυξημένης κλασματοποίησης της βιομηχανίας συνδρομητικών βίντεο κατ’ απαίτηση (SVOD).

Ενώ ένα μερίδιο 80% ικανοποιημένων πελατών εξακολουθεί να παραμένει πιστό, η υπηρεσία έχασε 10% σε σύγκριση με την ίδια έρευνα του προηγούμενου έτους.

Η πεσμένη απόδοση του Netflix δεν μπορεί να αναχθεί μόνο σε έναν λόγο, αλλά σε μια ποικιλία ζητημάτων. Καταρχήν, υπήρξε απογοήτευση με τον αρχικό προγραμματισμό της υπηρεσίας, η οποία αυξήθηκε τους τελευταίους μήνες, και εν συνεχεία, η εταιρεία δημιούργησε δυσαρέσκεια στο κοινό με την απόφασή της να περιορίσει την κοινή χρήση λογαριασμών σε πολλά νοικοκυριά. Σύμφωνα με το CNBC, οι πρόσθετες χρεώσεις για τους κατόχους κύριου λογαριασμού ανέρχονται σε 2 έως 3 δολάρια, και μάλιστα σε δοκιμαστικές αγορές όπως η Χιλή, το Περού και η Κόστα Ρίκα, που είναι περίπου το ένα τρίτο της πιο βασικής συνδρομής.

Στην παρακάτω λίστα θα δούμε ποιες είναι οι κορυφαίες υπηρεσίες streaming με τους πιο ευχαριστημένους συνδρομητές και σε ποια θέση βρίσκεται το “πεσμένο” Netflix.

Πηγή: Statista