Ο «captain Picard» της NSA

Ο «captain Picard» της NSA

Ο επικεφαλής της πανίσχυρης Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ μετέτρεψε το πρώην γραφείο του σε... γέφυρα του Enterprise!

Όταν ανέλαβε την 1η Αυγούστου του 2005 την μεγαλύτερη υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ, την διαβόητη πλέον NSA, ως ο 16ος διευθυντής της, ο Κηθ Αλεξάντερ ήταν ένας απλός ταξίαρχος. Όμως εκτός του ότι ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, είχε κι ένα ακόμη μεγάλο πάθος: το Star Trek!

Με master στη τεχνολογία και την φυσική, ήταν επικεφαλής των μονάδων συλλογής πληροφοριών στα πεδία των μαχών, είχε παρασημοφορηθεί για τις  υπηρεσίες του και πιο πρόσφατα είχε διατελέσει διευθυντής της Διοίκησης  Πληροφοριών και Ασφάλειας του Στρατού (AISC), ενός παγκόσμιου δικτύου των Ενόπλων Δυνάμεων, με πάνω από 10.000 κατασκόπους.

Όμως αυτό που ίσως προκαλεί έκπληξη, είναι ότι στην διάρκεια της παραμονής του στο τιμόνι της AISC, ο Αλεξάντερ -ο οποίος για πολλούς είναι ο πλέον ισχυρός άνθρωπος στις ΗΠΑ- θεωρούσε τον εαυτό του κάτι σαν τον πρωταγωνιστή του Star Trek, καπετάνιο του starship Enterprise, Ζαν Λικ Πικάρ!

Δείτε το Enterprise γραφείο του…