Το ονειρικό ξενοδοχείο Kempinski στο Πεκίνο

Το ονειρικό ξενοδοχείο Kempinski στο Πεκίνο
Photo:

Εγκαινιάζεται τον Νοέμβριο στις όχθες της λίμνης Yanqi και είναι υπόδειγμα πολυτέλειας και κινεζικής παράδοσης.

Το ολοκαίνουργιο Sunrise Kempinski Hotel μοιάζει με ήλιο που ανατέλλει. Με ύψος 97 μέτρα σε 21 ορόφους, διαθέτει 306 δωμάτια και σουίτες και βρίσκεται 60 χλμ από το κέντρο του Πεκίνου, σε μια πανέμορφη τοποθεσία στις όχθες της λίμνης Yanqi.

Εκτός από το σχήμα του, που οι δημιουργοί λένε πως συμβολίζει την άνοδο της Κίνας στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, η κεντρική είσοδος θυμίζει στόμα ψαριού (σύμβολο ευημερίας), ενώ από το πλάι μοιάζει με στρείδι, σύμβολο καλοτυχίας στην κινεζική παράδοση.

Το κτίσμα περιβάλλεται στο σύνολό του από υαλοπετάσματα τα οποία είναι τοποθετημένα με συγκεκριμένο τρόπο ώστε το άνω μέρος να αντανακλά τον ουρανό, το μεσαίο κομμάτι τα κοντινά βουνά και το κατώτερο τμήμα τη λίμνη. Τη νύχτα όλο το οικοδόμημα φωτίζεται από λαμπτήρες LED.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε μια έκταση που αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιοκτησία της Kempinski στην Κίνα, και στην οποία βρίσκονται επίσης άλλο ένα ξενοδοχείο 111 δωματίων καθώς και άλλα 178 ανεξάρτητα δωμάτια σε ένα κοντινό ιδιωτικό νησί.

Υπάρχουν 14 εστιατόρια και μπαρ, δύο σπα, ιδιωτική μαρίνα, εγκαταστάσεις άσκησης και ψυχαγωγίας και χώρος για παιδιά.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες