Ποιοι γίγαντες του gaming χτίζουν online αυτοκρατορίες

Ποιοι γίγαντες του gaming χτίζουν online αυτοκρατορίες
PRODUCTION - 04 November 2021, Berlin: A man holds a controller of the Xbox Series X gaming console. Playstation 5 and Xbox Series X have been on the market for a year, but there are still supply problems. (to dpa "Scarce boxes: Why the new game consoles are hard to buy") Photo: Fabian Sommer/dpa (Photo by Fabian Sommer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Το 2022 προβλέπεται μια ενδιαφέρουσα χρονιά στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών.

Το online gaming είναι μια από τις μεγαλύτερες και προσοδοφόρες βιομηχανίες των τελευταίων χρόνων, και σίγουρα όχι τυχαία. Τα διαδικτυακά παιχνίδια αναβαθμίζουν συχνά το περιεχόμενό τους και δεν απαιτούν συνδρομές, αλλά περισσότερο κάποιες αγορές “πακέτων” προκειμένου να αυξήσουν την εμπειρία των χρηστών. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη και παλαιότερα παιχνίδια μπορούν να συνεχίσουν να δημιουργούν έσοδα και η επακόλουθη δημιουργία κοινότητας δελεάζει τους παίκτες να παραμείνουν σε μία πλατφόρμα αντί να αναζητούν εναλλακτικές.

Με την προοπτική τεράστιων κερδών, το 2022 διαμορφώνεται ήδη ως μια ταραχώδης χρονιά στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών, με σημαντικούς παίκτες να επεκτείνουν τα χαρτοφυλάκια τους και να ενισχύουν την τεχνογνωσία τους στο στούντιο: Πρώτα η εξαγορά της Zynga από την Take-Two, στη συνέχεια το mega-deal των 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ της Microsoft και της Activision Blizzard King, και τώρα η Sony αγοράζει την Bungie, την δημιουργό του δημοφιλούς υβριδικού online παιχνιδιού Destiny 2, για περίπου 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στη λίστα που ακολουθεί θα δούμε ποιες εταιρείες προσπαθούν να ενισχύσουν την online κυριαρχία τους, επενδύοντας σε στούντιο.

Πηγή: Statista