Σκηνές εμφυλίου στην Ουκρανία – Επίσημα καταζητούμενος ο Γιανουκόβιτς

Σκηνές εμφυλίου στην Ουκρανία – Επίσημα καταζητούμενος ο Γιανουκόβιτς
Photo:

Αφιονισμένοι διαδηλωτές στο Κίεβο ορμούν σε «ελεύθερο σκοπευτή» και τον λιντσάρουν - Στην Κριμαία βρισκόταν μέχρι χθες το βράδυ ο πρώην πρόεδρος.

Η κατάσταση στην Ουκρανία παραμένει ιδιαίτερα έκρυθμη. Ο αποπεμφθείς πρόεδρος της, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, καταζητείται επισήμως από την ουκρανική αστυνομία για μαζικές δολοφονίες. Ο προσωρινός υπουργός Εσωτερικών στο Κίεβο, Αρσέν Αβάκοφ, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook: «Έχει ξεκινήσει επίσημη έρευνα για μαζικές δολοφονίες ειρηνικών πολιτών. Ο Γιανουκόβιτς και άλλα πρόσωπα που είναι υπεύθυνα γι΄αυτό καταζητούνται».

Ο Ουκρανός πρόεδρος βρισκόταν μέχρι χθες το βράδυ στην αυτόνομη περιοχή της Κριμαίας και μετακινείτο με αυτοκίνητο.
Αναχώρησε χθες το βράδυ φορώντας κουκούλα (μπαλακλάβα) από ιδιωτική κατοικία στην Κριμαία μαζί με συνεργάτη του προς άγνωστη κατεύθυνση, ανακοίνωσε μέσω της σελίδας του στο Facebook ο Αρσέν Αβάκοφ.

Στο μεταξύ αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στο Κίεβο επιτέθηκαν σε έναν από τους ελεύθερους σκοπτευτές -όπως υποστήριξαν- που σκορπούν το θάνατο στους δρόμους της ουκρανικής πρωτεύουσας και τον παρέδωσαν βορά στο πλήθος.

Από το μένος των διαδηλωτών δεν γλίτωσε ούτε ο βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος των Περιφερειών ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από τους συγκεντρωμένους έξω από το κοινοβούλιο.

Δείτε τις φωτογραφίες