Τα δέκα επαγγέλματα που σας… ταξιδεύουν

Τα δέκα επαγγέλματα που σας… ταξιδεύουν

Το πόσο ταξιδεύει κανείς αυτές τις δουλειές κυμαίνεται από 10% έως 80% του συνολικού χρόνου εργασίας.

Για όσους τα ταξίδια δεν περιορίζονται μόνο στο καλοκαίρι και τους αρέσει να εξερευνούν τον κόσμο πέρα από τις ημέρες αδείας που έχουν, ο ιστότοπος Indeed.com συγκέντρωσε τις αγγελίες εργοδοτών που υπάρχουν στην πλατφόρμα του και επέλεξε τα επαγγέλματα που απευθύνονται σε ανθρώπους που θέλουν να ταξιδέψουν. Μερικά από αυτά, όπως για παράδειγμα ο πιλότος ή η νοσοκόμα σε κρουαζιέρα, απαιτούν αυστηρή εκπαίδευση, ενώ μερικές άλλες – όπως η θέση του senior συμβούλου εταιρειών- ζητούν εξειδικευμένη εμπειρία ή ακόμα, ιδανικά, ένα πτυχίο.

Αν θέλετε να ταξιδέψετε τον κόσμο ή να ζήσετε στο εξωτερικό για έναν έως έξι μήνες τη φορά, αυτό είναι επίσης δυνατόν. Οι καθηγητές που διδάσκουν αγγλικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα στο εξωτερικό (ESL) συνήθως υπογράφουν συμβάσεις τριών έως έξι μηνών που καθορίζουν ένα συγκεκριμένο ωριαίο ποσοστό αμοιβής.

Βέβαια, το να κάνετε μια δουλειά όπου να μπορείτε να ταξιδεύετε δεν είναι μόνο μια ευχάριστη εμπειρία αλλά και ωφέλιμη για τον εγκέφαλό σας. Σύμφωνα με έναν ολοένα και αυξανόμενο όγκο νευρολογικής έρευνας, το να προσαρμόζεστε σε νέα μέρη με διαφορετική κουλτούρα δημιουργεί νέα μονοπάτια στον εγκέφαλο που ενισχύουν τη δυνατότητα των ανθρώπων να καινοτομούν.

Ακολουθεί ένα δείγμα από τη λίστα του Indeed.