Τέλος εποχής για τον 92χρονο Ρούπερτ Μέρντοχ. Η διαδρομή και τα σκάνδαλα του “πατριάρχη” των tabloid

Τέλος εποχής για τον 92χρονο Ρούπερτ Μέρντοχ. Η διαδρομή και τα σκάνδαλα του “πατριάρχη” των tabloid
News Corporation CEO Rupert Murdoch listens during a forum on The Economics and Politics of Immigration where Murdoch and New York Mayor Michael Bloomberg spoke to a business organization In Boston, Tuesday, Aug. 14, 2012. (AP Photo/Josh Reynolds)
Ο άνθρωπος που έγραψε τη σύγχρονη ιστορία των σκανδαλοθηρικών εφημερίδων και πρωταγωνίστησε στο πολιτικό παρασκήνιο επί δεκαετίες, παραδίδει τα σκήπτρα της μιντιακής αυτοκρατορίας του.

Την απόφαση του να αποχωρήσει από την προεδρία των διοικητικών συμβουλίων της Fox Corp. και της News Corp. ανακοίνωσε ο Ρούπερτ Μέρντοχ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αποχώρηση του Μέρντοχ θα γίνει επίσημα τον Νοέμβριο. Ο 92χρονος θα διοριστεί επίτιμος πρόεδρος κάθε εταιρείας. Ο Λάτσλαν Μέρντοχ, ένας από τους γιους του, θα γίνει μοναδικός πρόεδρος της News Corp. και θα συνεχίσει να είναι εκτελεστικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fox Corp.

Όντας μια από τις αναγνωρίσιμες φιγούρες στην αγορά των ΜΜΕ παγκοσμίως, έχει εκφράσει έντονα τις πολιτικές του πεποιθήσεις και τις απόψεις του για τους πολιτικούς ηγέτες, τόσο στις ΗΠΑ και την Αυστραλία, όσο στο εξωτερικό. Θεωρείται πως είναι μια φιγούρα πόλωσης στις παγκόσμιες ειδήσεις και τα μέσα ενημέρωσης, κυρίως λόγω της θεωρούμενης επιρροής του στην πληροφόρηση και την πολιτική.

Ακολουθούν ορισμένες από τις μεγάλες στιγμές στη ζωή και την επαγγελματική πορεία του Μέρντοχ.